AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Els vigilants de seguretat de RENFE reclamen «millores laborals i econòmiques» a Tarragona

El Sindicat de Treballadors (STR) ha anunciat una «cadena de manifestacions» | La primera, aquest dijous a les 12.00h davant l'estació
Els vigilants de seguretat de RENFE tornaran a sortir al carrer aquest dijous | Cedida

Els vigilants de seguretat de RENFE de Tarragona es manifestaran aquest dijous, 11 d'abril, davant l'estació de tren de la ciutat a les dotze del migdia. És el Sindicat de Treballadors (STR) qui ha convocat la protesta, a través de la qual el col·lectiu reclamen una sèrie de «millores laborals i econòmiques». No és la primera concentració d'aquestes característiques que organitzen davant l'estació de RENFE a Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El president del comitè d'empresa, Claudio Rebull, ha avançat a TarragonaDigital.com una «cadena de manifestacions» per tal d'assolir les reivindicacions del sindicat, que començaran per la protesta d'aquest dijous. Les principals reclamacions són un plus salarial de 400 euros mensuals «en concepte de perillositat, que ens equipari als vigilants del Metro de Barcelona» i millores quant a les mesures d'autoprotecció física dels vigilants, com ara armilles.

 

«Sentim que no se'ns protegeix: tres companys estan de baixa per lesions a Tarragona!»

Rebull ha destacat la percepció de risc i perillositat al centre de la protesta dels vigilants. «Ara mateix, a Tarragona, tenim tres companys de baixa per lesions mentre estaven de servei», ha explicat. Un cas seria a Móra la Nova, i els altres dos a Torredembarra. «Les agressions i el vandalisme són diaris, i RENFE, en lloc de protegir-nos, ho vol amagar tot», ha criticat. Claudio Rebull també denuncia «una persecució dins l'empresa» envers els líders sindicals que encapçalen les manifestacions.

 

El Sindicat de Treballadors també demana «un canvi legal i jurídic que ens protegeixi als vigilants de seguretat privada», i que els qualifiqui de forma unificada arreu de l'Estat espanyol com a agents de l'autoritat. També demanen la «creació de llocs de treball addicionals per a cobrir la totalitat de les hores laborals» necessàries. El STR ha criticat que «actualment, s'han d'allargar les jornades dels vigilants per poder-hi arribar», i asseguren que «no ens aturarem i no frenarem» fins que aquestes millores laborals i econòmiques es tradueixin en un acord formal.

 

També et pot interessar