Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els marxants de Tarragona munten les parades a Corsini

«No és un trasllat, és un desnonament» denuncia el portaveu de l’Associació de Marxants que ha deixat clar que la decisió és provisional

 

Imatge del mercadet a la Rambla Nova | Caralp Mariné

 

Aquesta tarda les diferents associacions de marxants de Tarragona s’han trobat per afrontar la problemàtica en la qual es troben immersos amb el trasllat de la Rambla Nova a la plaça de Corsini. Una vegada més han volgut deixar clar que no s’oposen al trasllat sinó que critiquen les formes. De moment, han acordat que demà muntaran les parades a Corsini, però ho faran de forma «provisional», per respecte a la ciutadania i als clients, diuen. Això si, si l’Ajuntament no dóna resposta a les seves demandes, deixaran de muntar a Corsini i tornaran a les mobilitzacions.

 

Assemblea de marxants

A la reunió d’aquesta tarda s’han aprovat per unanimitat sis punts per tal d’abordar la situació a partir d’ara, després que el dimarts passat es generés molta polèmica i després que no s’arribés a cap acord amb la consellera de comerç, Elvira Ferrando.

 

La primera petició que han acordat és demanar un canvi d’interlocutor. No volen seguir parlant amb Ferrando, sinó que volen que sigui l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, qui s'assegui a parlar amb ells. En segon lloc han decidit ajornar els pagaments a l’administració mentre no es resolgui el problema. En cap cas deixaran de pagar, però ho pagaran més tard. 

 

En tercer lloc han decidit tornar a Corisini de forma provisional i en quart punt han proposat dur a terme una assemblea per decidir si cal dur el mercadet a una altra ubicació més idònia. Pels marxants hi ha una sèrie de problemes a la plaça de Corsini que dificulta la seva feina i és el que fa que no vulguin anar-hi fins que no es resolguin. També han aprovat seguir mobilitzant-se si l’Ajuntament no mou fitxa i no acceptar cap pujada de preu en les quotes.

 

Els marxants volen traslladar-se després de Sant Magí

Enric Daza, portaveu de l’Associació de Marxants de Tarragona, ha recordat que només van demanar a la consellera uns dies més per fer el trasllat. Fins passat Sant Magí. «No és un trasllat, és un desnonament», denuncia Daza per la poca antelació amb la qual se’ls va comunicar el trasllat. El dia 15 de juliol els van dir que el 24 havien de parar a Corsini, un temps que, diuen, és molt just.

 

Daza explica, a més, que muntant demà a Corsini quedarà en evidencia les problemàtiques que hi ha en aquell espai, com la falta de seguretat, els problemes d’aparcament dels vehicles que no estaran a prop de les parades, o la falta de desmantellament d’alguns obstacles.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris