Tarragona millora la seguretat viària d'un dels seus punts negres: la Rambla President Macià

Mobilitat ha iniciat la instal·lació d'elements reductors de la velocitat en dos passos de vianants de la transitada avinguda
Imatge d'un dels passos de vianants de la Rambla President Macià.   | Redacció

 

L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona s'ha posat mans a l'obra per tal de millorar la seguretat viària de la Rambla President Macià, que en els darrers mesos ha esdevingut un dels punts negres de la ciutat tarragonina pel que fa als atropellaments.

 

Concretament, el consistori va iniciar les actuacions la passada setmana, amb la millora de la senyalització vertical de dos dels passos de vianants de la citada via, en sentit de pujada, instal·lant dos bàculs de semàfor que s'il·luminen a la nit.

 

Així mateix, aquest dijous, està prevista la col·locació d'elements de pacificació del trànsit, del tipus esquena d'ase, amb l'objectiu de reduir la velocitat dels vehicles abans dels passos de vianants esmentats.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els treballs engegats a la Rambla President Macià formen part d'un paquet d'intervencions en diverses zones de la ciutat que es va anunciar el passat mes de març i que suposen una inversió d'uns 38.800 euros.

 

Fonts municipals, han confirmat a TarragonaDigital que en els pròxims dies s'executaran diverses actuacions. La previsió és que aquest dijous s'enllesteixin els treballs a la Rambla Francesc Macià i al carrer August. Divendres s'instal·laran les esquenes d'ase a l'avinguda Sant Salvador i al carrer Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau. Mentre que dilluns s'actuarà a Torreforta, als carrers Josep Roqué i Montblanc.

 

 

Imatge recreada de com quedarà el carrer Josep Roqué de Torreforta. | Cedida

 

El sistema d'esquena d'ase

Els reductors de velocitat tipus esquena d'ase consisteixen en una elevació de la calçada en tota la franja transversal pavimentada. Aquests elements s'acompanyaran, com a senyalització horitzontal, de tres triangles blancs a la part ascendent sobre fons vermell.

 

També aniran acompanyats de senyals de verticals amb el fons reflexiu groc fluorescent que indicaran la seva presència als conductors.

 

La Rambla President Macià, un punt negre

La via que connecta la plaça de les Corts Catalanes amb la plaça de la Generalitat ha esdevingut un punt negre en els darrers mesos per la seva elevada sinistralitat. Fa gairebé un any, a finals del passat mes de setembre, una dona va morir atropellada per un cotxe mentre travessava un pas de vianants.

 

Poc després, al mes de novembre, un altre incident va sacsejar els veïns i comerciants de la zona, quan un vehicle va atropellar, amb resultat de mort, un gos que creuava el pas de vianants amb la seva propietària.

 

A aquests dos accidents rellevants amb danys personals, cal sumar altres accidents lleus que, sortosament, no han provocat víctimes mortals.