GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Carles Puigdemont: «Amic Didac, seràs alcalde de Tarragona»

L’alcaldable de Junts per Tarragona, Didac Nadal, rep el suport de Quim Torra i Carles Puigdemont en un acte al Metropol que frega el ple
Roser Olivé, Didac Nadal, Quim Torra, Ferran Bel, Eusebi Campdepadrós i Teresa Pallarès durant l'acte de Junts per Tarragona al Teatre Metropol | TarragonaDigital

 

Segona setmana de campanya i és hora d’anar fent balanç i mostrar els trumfos grossos. El candidat a alcalde de Tarragona, Didac Nadal, ha rebut aquest vespre de dilluns, 20 de maig, el suport de dues de les seves principals espases, els presidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra, en un acte al Teatre Metropol gairebé ple de bat a bat.

 

 

La trobada era a les 20 hores i ha començat força puntual. De fet, a les 20 en punt el president Torra acompanyat per la diputada al Parlament, la reusenca Teresa Pallarès; així com pel número quatre de la llista de Junts per Tarragona, i membre de la mesa, Eusebei Campdepadrós; Ferran Bel, Cristina Guzmán, i en Didac Nadal, estaven llestos al vestíbul de l’obra de Jujol.

 

La primera a prendre la paraula, després de dos vídeos, un d’en Didac Nadal i un altre d’en Carles Puigdemont, ha sigut la número cinc de la llista, «aquella que toca la gralla» o «la de les ulleres» com s’ha definit a si mateixa, Roser Olivé. Olivé ha pres la paraula per traslladar el missatge, i la imatge, que la post convergència no és Convergència, és una altra cosa, i aquesta altra cosa no és ni d’esquerres ni de dretes i supera, «el partit ha quedat més que superat» segons l’alcaldable Nadal, les tradicionals estructures de poder.

 

Olivé, qui també s’ha definit com a «lesbiana orgullosa» davant la mirada complaguda de les tietes de dretes de tota la vida de Tarragona, nucli dur del suport electoral de l’alcalde Joan Miquel Nadal, ha posat l’accent en el motiu que la va portar a acceptar anar a la llista, «hem de fer el canvi que Tarragona necessita», i, sobretot, en les propostes de polítiques culturals, la seva àrea de coneixement: «assolirem major cohesió social a través de les arts. Hem de fer que Tarragona sigui un espai de creació i amb en Didac ho aconseguirem».

 

I si Roser Olivé aportava, en aquests parlaments previs a les intervencions del candidat Nadal i dels presidents Puigdemont i Torra, un toc de modernitat, el següent a intervenir, Campdepadrós, que sempre vesteix de negre, ha fet bona la brama que a l’independentisme hi ha molt de carlisme, acabant la seva intervenció amb un «Visca la Terra» que el públic assistent ha rematat amb un «lliure». Prèviament ha tingut un discurs dur, assegurant que «la dignitat dels presos és l’única que hi haurà quan es constitueixi el Congrés dels Diputats».

 

Una gran estelada presidia l'acte de campanya de Junts per Tarragona al Teatre Metropol. | TarragonaDigital

 

Un candidat que millora en campanya

Didac Nadal, cal recordar que es tractava d’un acte de campanya d’eleccions municipals, ha desgranat el seu projecte de ciutat i una vegada més ha quedat palès els nombrosos punts en comú que tenen Junts per Tarragona, Esquerra i fins i tot la CUP. El bloc independentista té una agenda pròpia que explica, i explica bé, mentre que l’alcalde Ballesteros, el gran adversari electoral de la resta de formacions, pateix per marcar el ritme d’aquesta campanya.

 

A més a més, a l’alcaldable independentista la campanya li escau bé, ja que posiciona millor el seu missatge i transmet seguretat, molta més seguretat, que per exemple el passat mes de febrer quan va desgranar el seu programa electoral en una xerrada al vestíbul del teatre Tarragona.

 

Nadal ha insistit a reivindicar el seu perfil de forà de la política, «fa dotze mesos a mi no m’interessava» i ha presentat un projecte de ciutat «potent», segons Torra, que ha portat al president de la Generalitat a fer broma i preguntar si «sóc a temps d’empadronar-me a Tarragona». També, i en finalitzar, ha posat sobre la taula el factor «nacional» i ha assegurat que «Ballesteros es va posar de perfil l’1-O» comentari que, al millor estil Dupond i Dupont, ha sigut matisat per dues tietes que han assegurat, entre elles i mentre comentaven la jugada, que «no, Ballesteros ens ha girat l’esquena».

 

El públic gairebé omplia del tot el Teatre Metropol de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Crits de president quan apareix Puigdemont

Un dels moments àlgids de l’acte va ser la intervenció del president Puigdemont. La primera vegada que aquest cronista ho va veure, durant la precampanya de les passades eleccions generals, li va cridar poderosament l’atenció la posada en escena, francament millorable. Aquest vespre de dilluns la posada en esecena no ha sigut un obstacle perquè el públic, a iniciativa pròpia i sense comissaris de partit vigilant si la gent aplaudeix o no, ha rebut amb aplaudiments i crits de «president» a Carles Puigdemont.

 

Puigdemont, que també va ser alcalde de Girona, va assegurar que «Didac Nadal té fusta d’alcalde, té fusta del líder que necessiten les ciutats del segle XXI. Amic Didac, seràs alcalde de Tarragona». El president Puigdemont, que lidera la llista de Lliures per Europa de cara a les eleccions europees d’aquest diumenge 26 de maig, ha demanat portar «la Catalunya mobilitzada i compromesa amb els valors fonamentals a la Unió Europea». També convidava als assistents a «trencar els pronòstics i enquestes, com hem trencat els murs que ens han anat posant. Visca Catalunya lliure!»

 

I pel que fa a en Torra, el president demanava «rebre a l’alcalde de Tarragona al palau de la Generalitat. Necessitem una ciutat que acompanyi al país». També se’n reia del futur nomenament de Manuel Cruz i Meritxell Batet com a presidents del Senat i del Congrés, respectivament. «Ha demanat perdó el PSOE pel 155?» es preguntava Quim Torra que, en trobar-se en un míting de partit obviava que, si els socialistes van arribar al poder, és gràcies als seus vots durant la moció de censura contra el govern Rajoy. Tant Torra, com Puigdemont i Campdepadrós han demanat solidaritat pels encausats als quals els demanen cinc milions d’euros de fiança pels fets de la tardor de 2017. L’ajuda econòmica es podia dipositar en una urna de l’1-O.

 

La urna es trobava situada a tocar de les escales del Teatre Metropol. | TarragonaDigital