Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'aturada de taxistes a Tarragona segueix en peu tot i les promeses del govern

La segona jornada de vaga s’ha dut a terme de forma tranquil·la, a les poblacions de costa s’han viscut més situacions caòtiques

Els taxistes de Tarragona seguiran donant suport a les mobilitzacions que encapçalen els taxistes de Barcelona i Madrid. De moment han viscut avui la segona jornada de vaga, i se segueix mantenint la convocatòria de mobilització de demà al matí a la plaça de la Imperial Tàrraco. Els taxistes de Tarragona veuen en bons ulls la reunió d’ahir amb el Ministeri de Foment, però no en tenen prou i demanen concrecions i posar per escrit el que han promès.

 

Valoració de la reunió amb el govern espanyol

Els taxistes del Camp de Tarragona estan amb la mirada posada a Barcelona i Madrid. Segons explica Sergi Marquès, president de l'Agrupació Ràdio Taxi de Tarragona, els seus passos dependran del que decideixen en aquestes dues ciutats els seus companys, perquè l’objectiu és donar suport a aquelles regions més afectades pel conflicte amb les plataformes VTC, diu.

 

Per la seva banda Joaquim Olivé, president provincial del sector del taxi de la Federació Empresarial d'Autotransports de Tarragona (FEAT), explica que la mobilització de demà es farà i que serà allí on es decidirà com continuar, depenent del que faci el govern espanyol i del que acordin també a Barcelona. «Continuem amb la mobilització, no desconvoquem res, perquè no ens fiem de les paraules, el que volem són firmes», ha declarat a TarragonaDigital.com Olivé.

 

Els dos representants veuen amb bons ulls la posició del govern, que es va posar de manifest amb la reunió d’ahir, o fins i tot la de la Generalitat, després de la trobada aquest migdia amb representants del taxi, però demanen concrecions. Això si, de moment mantenen la concentració de demà. Que segons explica Olivé començarà a les 10 del matí amb una trobada de taxis al Polígon Francolí de Tarragona. Des d’allí desfilaran tots junts fins a la plaça de la Imperial Tàrraco, on es concentraran davant de la subdelegació del govern espanyol.

 

Una vegada a la plaça duran a terme una sèrie de parlaments i serà allí on, depenent de com evolucioni tot a Barcelona i Madrid, decidiran com seguir. «Demà decidirem si seguirem amb la vaga o no, si farem més mobilitzacions, marxes lentes o com ho farem», explica Olivé. De moment els taxistes de Barcelona i Madrid han anunciat que mantenen la vaga almenys fins dimecres.

 

«El que volem és que hi hagi un ordre i un control, no podem continuar amb mà oberta. Hi ha uns reglaments i s’han de complir», expressa Olivé en referència al conflicte amb les plataformes VTC. Segons els taxistes no s’està respectant el compromís de donar un permís VTC per cada 30 llicències de taxi. Un dels motius que ha engegat la mobilització.

 

Segona jornada de vaga de taxis a Tarragona

Aquest dimarts s’ha viscut la segona jornada de vaga de taxis a Tarragona. Segons els representants dels taxistes ha estat una jornada tranqui-la. Tot i que admeten que a les poblacions de costa és on més tensions s’han viscut. A La Pineda, Salou o Port Aventura és on més demandes es generen i és on s’han produït més queixes.

 

De fet, explica Olivé, la temporada alta ja dificulta la feina dels taxistes moltes vegades per l’alta demanda, i assegura que ara es viu una situació complicada, de queixes. A més, perdre feina en temporada alta posa en risc la situació familiar d’alguns conductors, que depenen en bona mesura de l’activitat que es genera a l’estiu. Així i tot, el seu compromís amb la mobilització és ferm.

 

Això si, els taxistes de Tarragona estan  oferint serveis mínims, i ho seguiran fent, i asseguren que en el cas de persones amb mobilitat reduïda no s’ho pensen dues vegades, «Prioritzem els serveis amb persones de mobilitat reduïda o urgències mèdiques», assegura Olivé. Explica, també, que la gent pregunta què està passant i que en general es mostren comprensius perquè entenen la situació.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris