Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El ple de Tarragona arriba a l'estiu carregat de debats polèmics

El consistori debatrà demà sobre els Jocs Mediterranis, la Ciutat de la Justícia, els habitatges turístics o l’A-7
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital.com 

 

A Tarragona es nota que arriba el final del curs polític. I és que el ple de juliol arriba carregat de mocions, d’aquells que generen debat i polèmica a la ciutat i fins i tot al territori. Els Jocs Mediterranis centraran bona part d’aquesta jornada, que se celebrarà demà divendres. De fet, les dues mocions presentades per parlar del tema, una del PSC i una altra de la CUP, ja han aixecat polseguera. El PDECat, ja ha respost que s’abstindrà de votar en els dos casos.

 

Els Jocs Mediterranis centren part del ple de l’Ajuntament

Els Jocs Mediterranis van acabar fa 20 dies, però és clar, ara toca fer balanços, posar xifres sobre la taula, fer autocrítica, valoracions, felicitacions. La qüestió no està tancada. I així ho demostra el ple de demà. Arriben dues mocions relacionades amb aquest esdeveniment esportiu que ha aixecat polseguera, que donaran molt per parlar. Una és la proposta del PSC, una moció pel reconeixement a voluntaris, forces de seguretat, personal sanitari i personal de l’Ajuntament.

 

Una proposta que el PDECat ja ha titllat «d’hipòcrita i desafortunada» . «S'utilitza als voluntaris i voluntàries com a salvavides i com a escut», ha denunciat el portaveu del partit, Dídac Nadal. Així doncs, la seva formació s’abstindrà i no votarà la proposta presentada pel PSC. També s’abstindrà de votar la moció que presentarà demà la CUP sobre el tema i que porta per títol: Assumir el desastre dels Jocs Mediterranis. Els anticapitalistes, que sempre s’han mostrat en contra d’aquest esdeveniment, volen que el govern assumeixi que va ser «un desastre».

 

Però Nadal assegura que no pot votar-hi a favor fins que no sàpiga si realment van ser o no un desastre, i per això, ha reivindicat, un cop més, la falta de dades que «certifiquin el cataclisme devastador que anuncia aquest grup municipal». Pel PDECat, doncs, no és el moment adequat per parlar d’aquests temes. Caldrà esperar a demà per saber si per la resta de formacions és o no el moment. El que està clar és que, si o si, generarà debat.

 

El Fòrum de la Justícia, habitatge turístic i vehicles pesants a l’A-7, altres qüestions del ple

S’han presentat fins a 13 mocions al ple de juliol, que serà l’últim de la temporada abans de reprendre el curs polític al setembre i abans que els representants puguin anar de vacances. El curs es reprendrà, a més, amb molta expectativa, ja que s’afronta l’últim semestre abans d’encarar una campanya electoral que es preveu intensa.

 

Com no podia ser d’altra manera, doncs, i lluny de la baixa intensitat a la qual pot invitar aquesta calor extrema de juliol, els partits s’han animat a portar al ple els temes que més debat estan generant a Tarragona. Ciutadans vol tornar a parlar del projecte del Fòrum de la Justícia de Tarragona, una iniciativa que de moment està totalment parada.

 

La CUP vol que es regularitzin els habitatges d’ús turístic a Tarragona. I precisament aquest debat generarà opinions diverses. Es preveu que el govern retregui la iniciativa a la CUP i ho faci presentant l’estudi que es va publicar el mes passat que evidencia que Tarragona té un nombre baix de pisos turístics i, segurament, defensaran que no és un problema per la ciutat. Però caldrà esperar a demà.

 

L’autovia A-7 torna a ser notícia. El grup municipal d’ERC vol que es redueixi el nombre de vehicles pesants que circulen per aquesta via en el seu pas pel terme municipal de Tarragona. «L'A7 al seu pas per Tarragona ha esdevingut realment una ronda urbana més que una autovia i suporta un gran volum de pas de camions que hem de reduir per garantir la seguretat», ha reivindicat Pau Ricomà, portaveu del partit.

 

I precisament ERC serà qui portarà al ple un dels temes que ha sigut notícia aquesta setmana i que va destapar TarragonaDigital.com. Volen que s’implementi un equip de suplències i suport al Servei de l’Administració Local eficient amb les entitats i la ciutadania. Aquesta setmana algunes associacions de veïns van demanar la destitució de la consellera Elvira Ferrando pel retard en els pagaments de les subvencions. Un retard que la consellera va justificar amb la baixa d’una funcionària, que hauria fet retardar tot el procés.

 

C’s vol parlar també del Corredor del Mediterrani i de la recuperació de la línia Reus-Roda. També es parlarà de patrimoni, de llengua catalana o de conflictes a Àfrica. Sembla doncs que el de demà no serà un ple d’aquells de final de curs escolar, en el qual els alumnes ja pensen en el temps lliure i es deixen portar per l’emoció d’unes vacances pròximes. Serà un ple que, si més no, es preveu llarg i intens.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Associacions veïnals demanen a Ballesteros la destitució d'Elvira Ferrando

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris