Gairebé 40 multes aquest estiu per desobeir les banderes vermelles a les platges de Tarragona ciutat

Les vuit més recents a la llista van tenir lloc aquest dimarts a la tarda a la platja del Miracle
La Creu Roja assumeix el servei de salvament i socorrisme a les platges de la ciutat de Tarragona | ACN

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ja ha tramitat aquesta temporada d’estiu un total de 37 denúncies per desobeir les indicacions dels socorristes o no respectar les banderes vermelles que prohibeixen el bany temporalment a les platges de la ciutat. L'exemple més recent és el de vuit joves banyistes que van fer cas omís als requeriments d'una socorrista poc després de les 17.00 hores d'aquest dimarts a la platja del Miracle.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons fonts de l'Ajuntament tarragoní, en la major part dels casos es tracta d’infraccions lleus que poden comportar una sanció de fins a 100 euros. No obstant això, en el cas d'aquesta setmana alguns d'aquests sancionats van desobeir també de males formes als agents de la Guàrdia Urbana —segons expliquen fonts municipals i també de la Creu Roja—, motiu pel qual la infracció va ascendir a caràcter greu i la multa va pujar als 500 euros per l'agreujant de desobediència a l'autoritat.

«La majoria de les imprudències es resolen sense haver d'avisar a la Guàrdia Urbana», expliquen des de Creu Roja

Durant la temporada d’estiu no és estrany que la Guàrdia Urbana hagi d’actuar a requeriment del servei de socorrisme de la Creu Roja per no respectar les banderes o banyistes imprudents. Aquestes intervencions s’acaben traduint en multes per no obeir les indicacions dels responsables de seguretat i salvament de les platges, tot i que en la majoria dels casos les explicacions dels socorristes són suficients i no és necessària l'actuació policial. «No és gens estrany que alguns banyistes no facin cas a la prohibició de la bandera vermella, però sí que és cert que la majoria d'aquests casos es resolen amb una senzilla explicació», ha explicat a TarragonaDigital.com el coordinador local de socorrisme i salvament, Hugo Núñez.

També et pot interessar

"🎞L'Anna, l'estrella tarragonina del primer documental sobre la Síndrome de Williams" "😱MOLT FORT: Enxampat conduint en contra direcció a l'A-7 tarragonina"