La Muntanyeta reclama «més comprensió» envers les persones amb paràlisi cerebral

Aquest dimecres ha llegit un manifest reivindicatiu amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral
La Muntanyeta ha celebrat aquest dimecres el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral | Toni Cabanillas

 

«Hem de lluitar amb un entorn que ens exclou perquè la nostra societat no té en compte les nostres necessitats», llegeix amb tendresa i esforç el Raül. «Defensem els nostres drets i protegim la nostra llibertat», reivindica. Amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, l'associació ha llegit un comunicat comú arreu de l'Estat i ha fet seves les reivindicacions en matèria d'igualtat real des del pati del centre, a Sant Pere i Sant Pau.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Sovint vivim situacions de discriminació i tenim dificultats per tenir les mateixes oportunitats que les persones sense paràlisi cerebral», reconeix el manifest, «a causa de la incomprensió de la nostra pluridiscapacitat i la ignorància de les nostres necessitats especials». Arreu de l'Estat, la paràlisi cerebral afecta a unes 120.000 persones, que es veuen condicionades en l'àmbit físic, cognitiu, sensorial i emocional.

La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, es compromet a lluitar per «una igualtat real i efectiva»

Diverses autoritats municipals de signes polítics ben diversos han acompanyat els usuaris. La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, ha volgut manifestar el seu «compromís per fer una ciutat més habitable i agradable per tots» i s'ha instat a aconseguir «una igualtat real i efectiva que ens apropi a una societat veritablement universal».

L'associació considera vulnerats drets bàsics dels seus usuaris com els de prendre decisions pròpies, participar en activitats d'oci, el suport en centres educatius ordinaris adaptats, l'accés a la informació o al transport públic o un acompanyament social garantit en totes les edats. «El 80% de nosaltres tenim grans necessitats d'ajuda i acompanyament», reivindicava també el manifest.

El nou edifici de La Muntanyeta a Bonavista, a finals del 2020

De forma paral·lela a la reivindicació, l'associació solidària segueix treballant en la posada en funcionament d'un nou centre més gran, al barri de Bonavista, que permeti incrementar els serveis, triplicar els usuaris residents de 23 a 60 persones i reservar l'edifici actual com a únicament l'escola. El vicepresident de la Fundació La Muntanyeta, Pepe Pedregal, i la presidenta del centre, Rosa Maria Rizo, han avançat que «les inversions estan ja en curs», que el nou edifici «permetrà fer front a les necessitats futures» i que podria ser una realitat de cara a finals de l'any 2020.

També et pot interessar

"🖖El PSC de TGN compara la pancarta dels «presos» amb una «de la federació d'Star Trek»" "❗ÚLTIMA HORA: 1 ferit en bolcar un camió a l'A-27"