El Museu del Port estrena una reproducció a escala del vaixell de vapor serrallenc 'Mont-Sant'

L'històrica embarcació data del 1930 | La reproducció és a escala 1:30 i serà una peça fonamental del nou museu
El president del Port i la directora del Museu han presentat la reproducció del 'Mont-sant' aquest dimecres | Cedida

El Museu del Port de Tarragona estrena joia. L'espai patrimonial, un dels grans braços de l'Autoritat Portuària a la cultura de la ciutat i amb vistes a ser-ho encara més a partir de l'any vinent, ha inaugurat aquest dimecres una reproducció a escala de l'històric vaixell de vapor 'Mont-Sant', elaborat i botat al Serrallo l'any 1920 i una de les embarcacions més icòniques del llargat mariner de la ciutat. L'escala escollida és 1:30, s'ha realitzat al mateix museu i segueix els plànols originals, que es troben a Barcelona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquesta nova figura està cridada a ser una peça fonamental en el nou recorregut museístic del Moll de Costa, i es presenta com el gran atractiu de les XI Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya que passaran pel port tarragoní la setmana vinent. «Aquest és un projecte molt nostre que s'ha construït de manera didàctica per donar a conèixer la màquina de vapor i la tipologia de càrrega» del vaixell, ha destacat la responsable dle Museu del Port, Mercè Toldrà. És la quarta reproducció d'aquestes característiques que encapçala el Museu del Port de Tarragona.

 

El 'Mont-Sant' és el vaixell de vapor de referència del Serrallo dels anys vint

L'històric vaixell Mont-Sant data del 1920 i és història de la nàutica de Tarragona | Wikipedia

El president del Port, Josep Maria Cruset, també ha pres la paraula en la inauguració del nou 'Mont-Sant' per celebrar que «ha estat un projecte de llarga durada; creat, documentat i realitzat des del mateix Museu» per tal de deixar un llegat de primera d'una embarcació que representa la història marinera del Serrallo d'un segle enrere. L'obra ha anat a càrrec de la modelista Encarna Porcel.

 

La presentació ha arribat pocs dies després que Cruset avancés que el nou Museu del Port, més gran, amb més espais i més obert al Refugi 2 del Moll de Costa, veurà la llum al novembre de l'any 2020 i serà el gran llegat dels actes del 150 aniversari que el Port de Tarragona commemora enguany.

 

També et pot interessar