El Museu del Port estrena una reproducci贸 a escala del vaixell de vapor serrallenc 'Mont-Sant'

L'hist貌rica embarcaci贸 data del 1930 | La reproducci贸 茅s a escala 1:30 i ser脿 una pe莽a fonamental del nou museu
El president del Port i la directora del Museu han presentat la reproducci贸 del 'Mont-sant' aquest dimecres | Cedida

El Museu del Port de Tarragona estrena joia. L'espai patrimonial, un dels grans bra莽os de l'Autoritat Portu脿ria a la cultura de la ciutat i amb vistes a ser-ho encara m茅s a partir de l'any vinent, ha inaugurat aquest dimecres una reproducci贸 a escala de l'hist貌ric vaixell de vapor 'Mont-Sant', elaborat i botat al Serrallo l'any 1920 i una de les embarcacions m茅s ic貌niques del llargat mariner de la ciutat. L'escala escollida 茅s 1:30, s'ha realitzat al mateix museu i segueix els pl脿nols originals, que es troben a Barcelona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

Aquesta nova figura est脿 cridada a ser una pe莽a fonamental en el nou recorregut muse铆stic del Moll de Costa, i es presenta com el gran atractiu de les XI Jornades d'Arqueologia Industrial de Catalunya que passaran pel port tarragon铆 la setmana vinent. 芦Aquest 茅s un projecte molt nostre que s'ha constru茂t de manera did脿ctica per donar a con猫ixer la m脿quina de vapor i la tipologia de c脿rrega禄 del vaixell, ha destacat la responsable dle Museu del Port, Merc猫 Toldr脿. 脡s la quarta reproducci贸 d'aquestes caracter铆stiques que encap莽ala el Museu del Port de Tarragona.

El 'Mont-Sant' 茅s el vaixell de vapor de refer猫ncia del Serrallo dels anys vint

L'hist貌ric vaixell Mont-Sant data del 1920 i 茅s hist貌ria de la n脿utica de Tarragona | Wikipedia

El president del Port, Josep Maria Cruset, tamb茅 ha pres la paraula en la inauguraci贸 del nou 'Mont-Sant' per celebrar que 芦ha estat un projecte de llarga durada; creat, documentat i realitzat des del mateix Museu禄 per tal de deixar un llegat de primera d'una embarcaci贸 que representa la hist貌ria marinera del Serrallo d'un segle enrere. L'obra ha anat a c脿rrec de la modelista Encarna Porcel.

La presentaci贸 ha arribat pocs dies despr茅s que Cruset avanc茅s que el nou Museu del Port, m茅s gran, amb m茅s espais i m茅s obert al Refugi 2 del Moll de Costa, veur脿 la llum al novembre de l'any 2020 i ser脿 el gran llegat dels actes del 150 aniversari que el Port de Tarragona commemora enguany.

Tamb茅 et pot interessar

"鉂桝LTA TENSI脫: Denuncien una 'agressi贸 masclista' durant la nit electoral a Podem TGN" "馃帹ART: Noves exposicions al Museu d'Art Modern de la Diputaci贸 de Tarragona"