Música i exposicions aquest cap de setmana al Port de Tarragona

El Moll de Costa acollirà el divendres i el dissabte mostres fotogràfiques, exposicions, havaneres i més música
El Moll de Costa del Port acollirà els actes d'aquest cap de setmana. | Cedida

 

Aquest cap de setmana, el Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà diverses activitats culturals i musicals, a l'espera que tarragonins i visitants s'hi apropin i amb l'objectiu de convertir el Port en un lloc amb espai per la cultura i la diversió. Entre les activitats que es realitzaran aquest cap de setmana, hi ha un concert o una cantada d'havaneres, i hi haurà una sèrie de mostres que encara es podran veure.

 

Aquest divendres, 3 d'agost, a partir de les nou del vespre, el Teatret del Serrallo acollirà el concert de Xavier Pié & MACC. El duet de saxofòn i guitarra presentarà 'Connexions', el nou treball, presentat el 2017, que vol esdevenir un salt endavant en la recerca d'un so propi, més contundent, que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments que no deixaran indiferent a ningú. Mentrestant, hi haurà un vermut i un tast de gastronomia, i és que el concert s'emmarca en la sisena edició del cicle «Bouquet Festival», que mescla en la seva proposta música, patrimoni, vermut i gastronomia. 

 

Encara es pot visitar el passeig expositiu del Moll de Costa

El dissabte arribarà l'altra activitat, la cantada d'havaneres a la pèrgola del Serrallo amb el grup Els Cremats, que començarà a dos quarts d'onze de la nit. A més, el passeig expositiu que hi ha al Moll de Costa encara estarà disponible. Es podrà contemplar, al Tinglado 1, la mostra 'Els castells a la ciutat de Tarragona', amb l'epígraf 'Tradició, festa, esforç, sentiment'. 

 

Aquesta exposició romandrà oberta de dimarts a dissabtes al matí i a la tarda, de deu del matí a una del migdia, i de cinc de la tarda a vuit del vespre. Els diumenges tan sols obrirà els matins. L'exposició tracta Tarragona com a Ciutat de Castells i parla de les seves quatre colles: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla de Castellers Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau, i mostra què són els castells, la seva història, els diferents elements volumètrics i els àmbits de cadascuna de les quatre colles.

 

Per altra banda, al refugi 1 del Moll de Costa es pot visitar l'exposició col·lectiva 'Absències'. Al vestíbul del Museu del Port, també es pot veure la mostra de fotografies 'Compartint la mar amb... els Jocs del Mediterrani'; i per últim, al vestíbul del Teatret es pot veure la mostra d'Aleix Antillac, 'Parèntesi'.