Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

'El Negrito i la Negrita' de Tarragona tancarà les seves portes al setembre

Després de 34 anys, la botiga abaixarà la persiana definitivament al 30 de setembre
El Negrito i la Negrita, una botiga històrica que baixa la persiana a Tarragona | TarragonaDigital.com

 

«La bona relació i tot el 'carinyo' que m'ha donat la gent durant aquests anys». Amb això es queda l'Assumpció Claramunt després dels 34 anys de trajectòria amb 'El Negrito i la Negrita'. Això sí, ho diu emocionada mentre la gent s'apropa a la botiga per acomiadar-se i compartir el seu afecte amb la propietària de l'establiment.

 

El tancament de 'El Negrito i la Negrita', significa molt més que un simple tancament d'una botiga tarragonina, ja que es deixa enrere molts anys de productes de disseny inspirats en la ciutat de Tarragona i les seves festes i, com no podia ser d'altra manera, s'acomiadarà amb una nova samarreta per les festes de Santa Tecla.

 

Tanca una botiga històrica de Tarragona

El local del carrer Governador González número 28 ja fa molts anys que l'ocupa 'El Negrito i la Negrita', concretament, en fa 34 que en el seu aparador hi ha 'souvenirs' de la ciutat de Tarragona.

 

Han estat «moltes coses» les que els han fet arribar a la decisió de tancar i «l'edat és un dels motius més importants», explica Assumpció Claramunt, la qual explica que tancaran per jubilació el 30 de setembre, «un cop acabades les festes de Santa Tecla». A més, durant els mesos d'agost i setembre es penjarà el cartell de «liquidació per jubilació».

 

I és que la relació entre l'establiment i les festes de Tarragona ve de lluny, ja que 'El Negrito i la Negrita', el nom de la botiga, és en referència a dos dels antics gegants de la ciutat i, a més, un dels productes més importants de la festa de Santa Tecla és la samarreta, relacionada amb el Seguici Popular, que es fa cada any, fins i tot, abans de la creació de les que fa l'Ajuntament de Tarragona.

Per seguir amb la tradició, aquest any tampoc podia faltar la samarreta. «Aquesta serà l'última samarreta de Santa Tecla que farem i seran elements del Seguici Popular fent esport», explica l'Assumpció Claramunt. La temàtica d'aquest any està relacionada amb els Jocs Mediterranis celebrats aquest estiu a Tarragona.

 

'El Negrito i la Negrita', una altra botiga històrica que tanca a Tarragona

Durant aquests anys han estat diverses botigues històriques de la ciutat de Tarragona que han abaixat la persiana i una de les que va tenir més ressò és la de la Llibreria Rambla Nova, la qual va tancar a finals de juny després de mig segle d'història.

 

Durant molts anys, aquesta llibreria ha tingut un pes molt important per la ciutat, però les dificultats econòmiques amb les quals es van trobar relacionades amb el preu del lloguer, van portar-los a decidir el seu tancament.

 

La Llar del Pernil, punt de trobada de molts estudiants. | TarragonaDigital.com

 

D'altra banda, també en els darrers dies s'ha oficialitzat el tancament de la Llar del Pernil, la qual va tancar una etapa de 28 anys aquest passat 13 de juliol. Això sí, no tanca definitivament, aquest local de la Part Baixa de Tarragona, reobrirà les seves portes al setembre. Ho farà amb un aspecte renovat i amb una nova oferta d'oci, en una zona de Tarragona, que segons el propietari del local, Toni Vera, «té futur».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris