Neguen el trasllat a les Illes Balears d'una dona ingressada a l'Hospital Santa Tecla

El Govern balear no es vol fer càrrec dels costos del trasllat i per això no autoritza l'operatiu

Una dona de les Illes Balears està ingressada a l'Hospital de Santa Tecla, després de diagnosticar-li una malaltia neurològica degenerativa. Tant ella i la seva família com el centre mèdic tarragoní han demanat el trasllat a l'Hospital Comarcal d'Inca, però el Servei de Salut de les Illes Balears no vol fer-se càrrec del trasllat, segons informa el Diari de Tarragona, i, per aquest motiu, no l'autoritza.

Gairebé dos mesos ingressada a Tarragona

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

María López, de 65 anys i veïna d'Alcúdia, segons explica el mitjà tarragoní, fa 45 dies que està ingressada a l'hospital. Va arribar el passat novembre per passar uns dies a Tarragona amb uns familiars, però, després d'uns dies a la ciutat, es va començar a trobar malament i va anar a l'Hospital de Santa Tecla. 

En les proves que li van realitzar, van diagnosticar-li una malaltia neurològica degenerativa, la qual no li permet caminar i parlar amb normalitat i, per aquest motiu, està al seu llit permanentment. Després de dies ingressada al centre tarragoní, van demanar poder tornar a casa seva, a Alcúdia, però sense tenir l'alta, havia de ser traslladada a l'Hospital Comarcal d'Inca.

Urgències Hospital de Santa Tecla
El Govern balear nega el trasllat a una dona ingressada al Santa Tecla | Google Maps

 

El Santa Tecla va encarregar-se de la documentació per traslladar la dona al seu hospital de capçalera. Després d'enviar les condicions necessàries per portar la dona amb les millors condicions possibles, segons informa el Diari de Tarragona, el centre mèdic tarragoní hauria fet arribar a l'Hospital Comarcal d'Inca els papers fins a tres vegades. La resposta que tenen des del Servei de Salut de les Illes Balears és negativa i no autoritza el trasllat a càrrec de la comunitat.

Arran d'aquests fets, van intentar marxar cap a casa, però María López necessita oxigen i, en desconnectar-li, s'ofegava. Aquest fet deixa a tota la família pendent d'una resolució del Govern balear, ja que no poden tornar a casa seva.