Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona destinarà nou mil euros a netejar la riera de Riu Clar

Els veïns han denunciat reiterades vegades la insalubritat d’aquest espai que fa un any que no es conserva
Imatge de la brutícia de la riera de Riu Clar | Dídac Montoliu

 

La riera de Riu Clar preocupa, i molt, als veïns. Aquest espai dóna una imatge de deixadesa i poca cura que acaba per afectar de forma directa als qui viuen a prop. La presidenta de l’Associació de Veïns, Cristina Bigorra, assegura que es troba en un estat «lamentable», i que fa més d’un any que no s’hi fa res. L’Ajuntament ha avançat a TarragonaDigital.com que la setmana que ve començaran els treballs de neteja.

La riera de Riu Clar, en estat «lamentable»

Són molts mesos de reivindicacions i queixes de veïns per solucionar la deixadesa d’aquesta riera, que provoca, segons denuncien, molts problemes. «Hi ha aigua estancada, herbes, mala olor i tot plegat dóna una mala imatge pel barri», denuncia Bigorra, la presidenta de l’Associació de Veïns.  Recorda, a més, que la riera passa pel mig del territori urbà, com és el cas del barri de Torreforta.

 

L’estat de la riera ha provocat, a més, la proliferació de mosquits, una de les problemàtiques més denunciades pels veïns. Els mosquits són molt molestos perquè es reprodueixen a la riera i després es queden pels barris i el nucli urbà proper. La presidenta de l'Associació de Veïns assegura que l’any passat l’Ajuntament va realitzar treballs de fumigació, però que aquest any no ho ha fet.

 

Imatge dels voltants de la riera | Dídac Montoliu

 

Un dels trams més afectats és el pas de la riera pels voltants de la Piscina Municipal Riu-Clar Torreforta, on hi ha el poliesportiu. «Aquest tram no l’han netejat aquest últim any», assegura Cristina Bigorra, que diu que l’únic que van netejar l’any passat és un petit tram, que és el que es manté més net.

 

«Hem reivindicat la neteja moltes vegades, es va portar a plenari, però no es va aprovar. L’únic que s’ha fet és recuperar un solar perdut per fer un pàrquing dissuasiu de 40 places», explica. Un pàrquing que ja funciona i que hauria millorat la imatge d’un tram pròxim a aquesta riera.

 

Més de nou mil euros per netejar la riera

L’Ajuntament de Tarragona ha confirmat a TarragonaDigital.com que els treballs de neteja començaran la setmana vinent, i que el cost econòmic d’aquests treballs és de 9.072 euros.

 

El que es farà és netejar el tram de la riera que passa pel barri de Torreforta. I consistirà en el desbrossat dels marges de la riera i la retirada de residus sòlids. Es farà, segons diuen, tres cops l’any.

 

Imatge de la riera de Riu Clar | Dídac Montoliu

 

Més enllà de la riera, també es realitzaran treballs al marge dret del Riu Francolí des del Pont del C/ Joan Miro fins a 650 metres aigües amunt. En aquest cas es farà control de rebrot de canya i recollida manual de residus sòlids.

 

Manteniment de la riera de Riu Clar, disputa de competències

Una de les problemàtiques a les quals s’han afrontat els veïns darrerament quan han reclamat el manteniment d’aquesta riera, és la que fa referència a l’òrgan responsable. Com explica Bigorra no quedava clar si era l’Agència Catalana de l’Aigua, i per tant la Generalitat, qui s’havia de fer càrrec o l’Ajuntament de Tarragona.

 

En una carta de resposta adreçada a una veïna l’agència admet que el barranc de Riu Clar pertany a ells i que per tant en són responsables. Ara bé, pel que fa al manteniment i conservació de la llera, la riera, donat que es troba al nucli urbà, competeix a les administracions públiques, en aquest cas l’Ajuntament.

 

De fet, el consistori reconeix que li pertoca la neteja d’aquest espai i per això han anunciat que la setmana vinent es posaran en marxa els treballs de neteja, que ja s’han licitat a una empresa.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris