El nou centre de recepció de visitants de Tarragona es repartirà en tres espais de la plaça del Pallol

El projecte Porta Tàrraco invertirà 600.000 euros per remodelar la Casa Sefus, la Volta del Pallol i l'Antiga Audiència, tant la planta baixa com la Torre dels Advocats
La plaça del Pallol es convertirà en la Porta Tàrraco. | Manel Antolí - RV Edipress

 

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Laura Castel, ha presentat aquest dimecres el projecte Porta Tàrraco, el centre de recepció de visitants que s'ubicarà en tres espais de la plaça del Pallol, tal com va avançar TarragonaDigital aquest passat dimarts.  Segons ha anunciat Castel, es faran actuacions a la Volta del Pallol, a la Casa Sefus, a la planta baixa de l’Antiga Audiència i a la Torre dels Advocats. El nou espai dotarà al visitant d’un primer coneixement dels vestigis de l’antiga Tàrraco a la Tarragona actual per tal que obtingui una experiència més enriquidora i de més qualitat de la seva visita.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tot i que encara s’ha d’elaborar el projecte executiu museístic definitiu, el projecte inicial inclou, entre d’altres, la ubicació de les oficines de turisme de Tarragona i de l’Agència Catalana de Turisme, uns lavabos públics, la projecció d’audiovisuals i mappings (un que endinsaria el visitant en la història de Tàrraco com a capital de la Hispània Citerior, un altre que parlaria de l’urbanisme de la ciutat i un tercer que explicaria la maqueta de l’Antiga Audiència), i l’obertura de les escales romanes de l’Antiga Audiència. Així mateix, es farà una actuació prèvia a càrrec de l’1,5% Cultural per consolidar la Volta del Pallol i la façana de Ca l’Agapito.

 

Obertura al públic d'espais tancats

L’objectiu final, segons ha explicat Laura Castel, és «recuperar per a la ciutat dos edificis que actualment estan tancats al públic, la Volta del Pallol i la Torre dels Advocats, i donar inici al Circuit Tàrraco: un recorregut per tots els espais de la Part Alta de la ciutat que li confereixi de sentit únic i mostri als nostres visitants que tots ells formen part d'aquest museu a l'aire lliure que és la Part Alta, barri que acull l'antic Recinte de Culte, la Plaça del Fòrum i el Circ». «Porta Tàrraco – ha afegit la consellera –  també vol donar resposta a una de les demandes més repetides pel sector turístic: disposar de serveis públics a la Part Alta i voltants».

 

Imatge virtual del projecte de remodelació de la planta baixa de l'Antiga Audiència. | Cedida

 

El projecte acaba de rebre una subvenció de la Generalitat de 300.000 euros, en el marc del Pla de Foment Territorial de Turisme. El pressupost total de Porta Tàrraco és de 600.000 euros, la meitat dels quals seran aportats per l’Ajuntament de Tarragona, i les actuacions hauran d'estar enllestides abans del 30 de setembre de 2021. Porta Tàrraco va ocupar la primera posició de les 59 propostes presentades a les subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme.