El Port de Tarragona enllesteix el nou espai de recepció de creueristes al Refugi 1

S'ha creat amb un pressupost de 90.000 euros, tindrà capacitat per a més d'un miler de persones i facilitarà els tràmits d'embarcament i desembarcament
El Port de Tarragona estrenarà dilluns vinent el nou espai de recepció dels creueristes. | Àngel Ullate

El Port de Tarragona ja ha presentat el nou espai de recepció de creueristes. Està ubicat al Refugi 1, té una capacitat per a més d'un miler de persones i servirà per accelerar els tràmits d'embarcament i desembarcament i millorar el servei als clients. El president de l'entitat, Josep Maria Cruset, ha detallat que el pressupost de l'equipament és d'uns 90.000 euros. Els creueristes comptaran amb una sala d'espera i servei d'atenció turística. A més, al pàrquing exterior s'ha habilitat zona per autobusos, taxis i un 'kiss & go', on els acompanyants podran acomiadar els creueristes.

Els creueristes ja tenen una nova zona de recepció a Tarragona

«El volum de creueristes que hem aconseguit ens obligava a comptar amb una zona de recepció més gran». Així ha argumentat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, els motius que han dut a la institució a crear aquest nou espai al Refugi 1 del Moll de Costa. S'anomena Tarragona Cruise Port Welcome Center, té una superfície de 1.300 metres quadrats i espera rebre uns 110.000 passatgers durant aquest any

El nou espai, on es realitzaran els tràmits de 'check in' i 'check out', tindrà capacitat per a més d'un miler de persones. Es dividirà en dues zones: la d'embarcament, de 815 metres quadrats, i la de desembarcament, de 485 metres quadrats. El Refugi 1 s'ha transformat amb 90.000 euros i és un espai diàfan, on els diferents departaments s'han delimitat amb mampares.

El president del Port, Josep Maria Cruset, a l'entrada del nou espai de recepció de creueristes. | Àngel Ullate

Pàrquing per a busos i taxis, wifi gratuït i servei d'atenció turística

El pàrquing exterior del Refugi 1 s'ha reorganitzat per tal de rebre els creueristes. Així doncs, s'ha habilitat un espai per als autobusos i un altre pels taxistes. D'altra banda, també hi haurà lloc perquè els acompanyants dels passatgers puguin acomiadar-se i descarregar l'equipatge. «En l'espai de 'kiss & go' els acompanyants tindran una autorització durant 10 minuts perquè puguin acomiadar-se», ha explicat Cruset. 

Un cop en l'interior del Tarraco Cruise Port Welcome Center, els passatgers començaran a fer els tràmits per embarcar. Seguiran una línia de cintes que els durà fins als faristols, on entregaran la documentació pertinent. Allà hi deixaran també l'equipatge, que s'analitzarà amb un escàner ubicat darrere d'una mampara. Serà l'espai on hi treballarà la Guàrdia Civil, que vetllarà per la seguretat dels passatgers. En aquest mateix punt, s'ha creat una petita habitació perquè es puguin obrir les maletes on s'hagi detectat alguna irregularitat.

Els tràmits per embarcar als creuers s'acceleraran gràcies a un nou espai de recepció i 'check-in' més gran. | Àngel Ullate

Un cop els creueristes hagin enllestit aquests tràmits, podran seure en les cadires de la sala d'espera. Allà tindran pantalles que els informaran de l'arribada dels autobusos llançadora, que els duran fins al vaixell. També hi haurà connexió wifi gratuïta, màquines de menjar i beguda i servei d'atenció turística. «Aquells que tinguin temps, podran fer una visita al Moll de Costa o el Serrallo», ha detallat Cruset. 

La nova recepció s'inaugurarà el pròxim dilluns, 6 de maig, quan arribarà a Tarragona el primer creuer de la temporada. Aquest 2019, el nombre de vaixells s'incrementarà en comparació a anys anteriors i es tornarà a marcar una xifra récord de 65 creuers i més de 110.000 passatgers.

La nova recepció dels creueristes s'ha instal·lat al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona. | Àngel Ullate

"AGENDA: Nit Oberta, la nova activitat comercial a Tarragona, arriba el 10 de maig" "El PP de Tarragona presenta la llista electoral per a les municipals al Pont del Diable"