ÚLTIMA HORA

Tsunami Democràtic dona per assolides les tres jornades de protesta que havia convocat

EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

Una parella gai denuncia insults homòfobs davant la porta de casa seva a Tarragona

L'Observatori Contra l'Homofòbia condemna l'atac homòfob
Els fets van passar a la Part Alta de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha informat que ha registrat un doble cas de possible discriminació verbal per motius d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere contra una parella gai a Tarragona, davant d'un domicili a la Part Alta. «Aquest és el tercer cas d'insults LGTBI-fòbics registrat a Tarragona en menys de dos mesos», ha denunciat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez.

 

Segons ha detallat l'OCH, els fets van tenir lloc a Tarragona aquest dijous, 28 de febrer, en ple carrer. «Una parella de dos nois gais sortia de domicili que comparteixen i van ser increpats per un home en un dels carrers de la Part Alta», ha explicat Rodríguez. El president de l'associació s'ha mostrat taxatiu i ha titllat d'«intolerable» que «qualsevol persona hagi d'escoltar comentaris despectius com 'vaya andares' o 'quién es el que da y quién es el que recibe' a la porta del seu domicili».

 

Recorden la necessitat de denunciar qualsevol discriminació LGTBI-fòbica

Així, Rodríguez ha insistit en la necessitat de «denunciar qualsevol situació de discriminació LGTBI-fòbica per acabar amb la percepció d'impunitat davant els insults a la comunitat LGBTI». Eugeni Rodríguez ha declarat, finalment, que «l'Observatori ha prestat assistència i acompanyament a les víctimes en el procés de denúncia» i ha sol·licitat «mecanismes administratius àgils i eficients en el marc de la Llei 11/2014 per a fer front a qualsevol tipus de violència LGTBI-fòbica al territori». 

 

L'Observatori Contra l'Homofòbia ofereix atenció a la víctima i oficina de denúncies

L'Observatori Contra l'Homofòbia, amb seu a Barcelona, treballa per implementar un sistema d'observació permanent davant la discriminació i l'homofòbia, bifòbia, transfòbia en els diferents escenaris on es puguin produir. Ofereixen atenció a la víctima, oficina de denúncies —online i presencial—, formació i recerca

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris