Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ocupen l'antic CRAE Sant Josep de Tarragona

Els ocupants volen desenvolupar-hi un projecte social
Imatge de la pancarta desplegada a l'antiga casa Sant Josep | Twitter / @CraeAlliberat

 

Diversos activistes han ocupat l'antiga Casa Sant Josep, un antic centre d'acollida tarragoní que, des que va traslladar-se a una nova seu, restava totalment buit. Si bé els ocupants han anunciat la presa de l'edifici durant la tarda d'avui dijous, 19 de juliol, i a través de les seves xarxes socials, el cert és que ja feia uns dies que s'hi havien instal·lat. L'immoble, ubicat al carrer del Pintor Ignasi Mallol, a tocar del Camp de Mart, havia estat comprat per l'empresa Fragadis fa tot just unes setmanes, i estava en desús.

 

En un comunicat, els ocupants han assegurat que l'ocupació de l'edifici respon a la voluntat de «construir-hi una proposta de projecte social». Afirmen que la situació de l'edifici és d'abandonament i que es troba en un «procés especulatiu». Els ocupants de l'edifici han denunciat que l'Ajuntament vol «vendre la ciutat» i lamenten «l'especulació urbanística» i la pressió immobiliària a la ciutat, «que comença a expulsar-ne els veïns». Així, el grup reivindica «l'espai públic i obert com un espai de vida».

 

Els ocupants rebategen el CRAE Sant Josep com a'Centre Radical Autogestionat Enorme'

L'antic Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) ha estat rebatejat pels 'okupes' que, responent a les mateixes sigles, ara l'anomenen 'Centre Radical Autogestionat Enorme'. Des del seu compte de Twitter —@CraeAlliberat Tarragona—, els activistes reclamen «posar el cos i prendre la paraula» per construir alternatives a la ciutat de Tarragona.

 

 

La convocatòria per ocupar aquest immoble tarragoní ha estat llançada avui mateix, 19 de juliol, pels volts de les set de la tarda, i ha convidat a «recuperar aquest espai per a les veïnes i els moviments socials de Tarragona», enfrontant-se a «la Tarragona feudal, mafiosa, catòlica, governada per aquesta colleta de sàtrapes on tindrem armes de l'OTAN i lladregots d'escales llargues».

 

Al cartell oficial del moviment, s'hi llegeix «vine, participa, difon», en una crida a participar d'una sèrie d'activitats, com ara performances, un recital i un sopar per compartir, previ a l'arribada de la nit on, diuen, «ens quedem a dormir! Porta sac, màrfega, tanda o allò que necessitis».

 

Converses entre els ocupants i els Mossos d'Esquadra

El vespre d'aquest dijous, davant l'anunci de l'ocupació, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana van acudir fins el lloc dels fets. Els agents van estar identificant i conversant amb un grup d'ocupants a l'exterior de l'edifici. Mentrestant, a l'interior de l'edifici s'hi continuava duent a terme activitats. 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris