NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

El Patronat d'Esports de Tarragona buscarà la rendibilitat del Palau «només amb actes esportius»

La presidenta, Elisa Vedrina (PP), assegura que l'esport de base és «primordial» i que tres clubs faran ús de les instal·lacions «en quant la Generalitat traspassi la titularitat del Palau a l'Ajuntament»
El Palau d'Esports encara està en mans de la Generalitat de Catalunya. | TarragonaDigital

 

La rendibilitat econòmica del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània es buscarà, únicament, a través de competicions i activitat esportiva. Així doncs, el turisme esportiu i l'esport de base tindran un paper «fonamental» dins d'unes instal·lacions que, a hores d'ara, encara són propietat de la Generalitat de Catalunya. Ho explicava a TarragonaDigital la presidenta del Patronat i regidora d'Esports de l'Ajuntament, Elisa Vedrina (PP), qui recalcava que «la línia de treball, si la titularitat és municipal, és innegociable: cal protegir l'esport base»

 

Amb aquestes declaracions, Vedrina deixa clar que «la llicència del Palau només permet organitzar esdeveniments esportius, per tant, serà això el que s'hi farà». Així doncs, esborra qualsevol possibilitat d'introduir al programari de les instal·lacions concerts o altres actes d'aquest estil, idees que havien arribat des de l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic de Tarragona (EMDET).

 

Vedrina defensa l'esport base com a «protagonista principal» del Palau d'Esports

«Protegir» l'esport base. Aquest és el principal objectiu d'Elisa Vedrina com a presidenta del Patronat en la gestió del Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània. Vedrina ja ha parlat amb tres clubs de la ciutat i els ha assegurat que, quan la Generalitat traspassi la titularitat de les instal·lacions a l'Ajuntament, ells hi entraran «immediatament»

 

El Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau, el Club Bàsquet Tarragona i el Tarragona Handbol Club portaran el seus equips base a l'Anella. «Són clubs que mouen molta gent i que no poden créixer perquè als seus pavellons ja no hi tenen espai», argumentava Vedrina. Tot i això, no descartava l'entrada de més clubs i disciplines al Palau. A més, confirmava que l'equip professional del Sant Pere i Sant Pau jugarà al Palau i mostrava el seu desig perquè algun dia ho faci el CBT i «a la lliga ACB». 

 

El Palau d'Esports de Tarragona es podria cedir alguns caps de setmana

Per tal de millorar la rendibilitat econòmica de l'espai, que tindria un cost de manteniment proper al milió d'euros l'any, Vedrina confiava en l'arribada de clubs de fora de diferents disciplines. O dit d'altra manera, turisme esportiu. «Diversos equips ja s'han posat en contacte amb nosaltres per poder fer ús de les instal·lacions», assegurava la presidenta del Patronat. 

 

L'altra via per treure-li suc al Palau d'Esports és l'organització d'esdeveniments, que seran «estrictament esportius». Aquesta opció, ja contemplada per l'EMDET, es limitaria a «10 o 12 caps de setmana a l'any». A més, en paraules de la mateixa Vedrina «podria ser EMDET l'encarregada d'aquesta tasca, però també es podrien fer concessions»

 

Un centre de tecnificació, «principal reclam» pel turisme esportiu

El turisme esportiu haurà de ser la via que «alleugereixi» el cost del manteniment del Palau. «Què necessita l'esport català i l'espanyol?». Aquesta és la pregunta que es farà el Patronat d'Esports per tal de determinar quina o quines disciplines s'encabeixen en el centre de tecnificació que es vol fer al Palau. 

 

Vedrina descarta, per tant, l'arribada d'un Centre d'Alt Rendiment perquè «econòmicament és inviable» i deixa entreveure que tampoc serà un centre dedicat a les persones amb discapacitat, una proposta que havia defensat el Partit Socialista. 

 

El Palau d'Esports, encara en mans de la Generalitat i sense acabar

Tot i que Elisa Vedrina ja té les línies de treball bastant avançades pel que fa a la gestió del Palau d'Esports, cal recordar que encara és la Generalitat de Catalunya qui té la titularitat de les instal·lacions. A més, caldria una nova injecció econòmica per acabar-lo, perquè falta instal·lar parquet, unes cortines que divideixin l'espai en tres pistes i les grades. 

 

L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, es reunirà el pròxim 25 d'octubre amb el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. A partir d'aquesta trobada, el batlle intentarà conèixer quina és la postura de la Generalitat i amb quines condicions es podria traspassar la titularitat de l'espai a l'Ajuntament de Tarragona. 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris