Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El pantà de Flix, la inversió més gran a Tarragona dels pressupostos que ha presentat l'Estat

El corredor del Mediterrani; el pantà de Flix; el Port de Tarragona i l'A-27, principals inversions previstes
La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, amb la presidenta del congrés dels diputats, Ana Pastor, entrant a registre el projecte de pressupostos generals de l'Estat | ACN

 

Primer pas del projecte dels pressupostos generals de l'Estat per tal de convertir-se en llei i donar uns mesos més de vida política al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Aquest matí de dilluns, 14 de gener, la ministra d'Hisenda Maria Jesús Montero ha entrat a registre els números de l'Estat per l'any en curs al congrés dels diputats. 

 

 

No està clar encara, el grup parlamentari que dóna suport al govern espanyol compta amb només 84 diputats, si aquests números presentats aquest dilluns es transformaran en llei. Els partits independentistes catalans es mantenen en el seu «no» als comptes estatals i només queda per esclarir, així sembla, si podran tramitar-se o s'aprovaran les esmenes a la totalitat, fet que suposaria el retorn dels PGE al govern. 

 

Un 22% menys que les xifres de l'any passat a Tarragona

El projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE) presentat pel govern espanyol preveu destinar al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre un total de 212.305.530 euros, prop d'un 22% menys que les xifres dels comptes del passat 2018. La finalització del procés de descontaminació química de l'embassament de Flix (Ribera d'Ebre) és, novament, l'actuació que s'emporta la xifra de recursos més important, 31,25 milions d'euros, que hauran de servir per reprendre i completar les operacions.

 

El Port de Tarragona, amb 24,7 milions, és l'entitat pública estatal de la demarcació amb una major dotació pressupostària. Per la seva banda, el capítol ferroviari queda enguany força reduït, després d'haver concentrat el gruix de les inversions estatals durant els últims anys. Així, Adif té previst invertir 9,93 milions d'euros en la posada en marxa de la nova variant Vandellòs-Tarragona, a més de 13,69 milions en la línia Vandellòs-València. Addicionalment, el Ministeri de Foment ha previst una partida de 300.000 euros per a la recuperació línia Reus-Roda.

 

El capítol ferroviari queda enguany força reduït als pressupostos | Arxiu

 

 

2 milions a la supressió de girs a l'esquerra a l'N-340 a Terres de l'Ebre

Pel que fa a actuacions a la xarxa viària de titularitat estatal, es concentren principalment en el tram ebrenc de l'N-340 i la construcció de les anunciades rotondes. Així, Foment destina 2 milions d'euros a la supressió de girs a l'esquerra en quatre interseccions als trams d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant. A més, preveu 100.000 euros per a les glorietes d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant; així com 100.000 més a la construcció de tres rotondes i la millora de tres enllaços en interseccions a Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant. La millora de l'enllaç d'Amposta de la mateixa N-340, anunciada fa mesos, té una partida de 388.460 euros. 

 

A l'àrea metropolitana, la connexió de l'A-27 i l'AP-2 a Montblanc només s'enduu 100.000 euros, la mateixa xifra prevista per al tram de l'A-7 entre la Móra i la Pobla de Montornès. L'administració estatal, per últim, preveu construir glorietes i passarel·les de vianants en el tram de l'N-340 entre Torredembarra i Calafell.

 

Pel que fa a l'Aeroport de Reus, es destinaran 5,81 milions d'euros, dels quals 4,48 milions són per la nova terminal d'embarcament i l'adaptació de l'edifici terminal. 1,2 milions d'euros s'ha pressupostat per a la seguretat i manteniment a l'aeroport. 

 

Altres partides destacades són els 1,8 milions d'euros per a la climatització del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona o els 500.000 per «actuacions diverses» al Museu i Necròpolis Paleocristians. La remodelació i la millora del Parador de Tortosa s'enduu 390.000 euros. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris