Imatge de la parada de bus Solimar

Els veïns de Solimar segueixen denunciant deficiències a la parada d'autobús

Tot i que es va tornar a instal·lar al desembre de l'any passat, la parada no disposa de cap element per fer ombra

Recuperen la parada, però continuen les males condicions. Amb l'arribada de l'estiu i havent passat un període d'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus, la urbanització Solimar afronta la temporada mantenint els serveis de transport que van recuperar l'any passat, unaparada de bus sense ombra i al mig de la Nacional N-340.


Després de dos anys de lluita, la urbanització va aconseguir que l'ajuntament tornés a habilitar la parada de bus de Solimar, a l'altura de la Riojana, a la carretera N-340, tot i que no ho va fer a la mateixa ubicació exacta, sinó desplaçada uns metres, ja que on estava ubicada habitualment es va declarar com a zona perillosa.


Actualment, la parada consta d'un senyal vertical i unes línies pintades al terra que indiquen que és una zona de parada d'autobusos, però no existeix cap element que ofereixi ombra mentre s'espera a l'autobús. Recentment s'ha instal·lat un banc de manera provisional, però que dóna d'esquena a la carretera.

Tràmits feixucs

«Vam demanar que ens posessin una marquesina, però no complia la normativa» ha explicat a TarragonaDigital Elvira Vidal, expresidenta de l'Associació de Veïns Solimar i membre de Junts per Tarragona, que també ha detallat que les obres d'arranjament de la parada depenen, abans, d'una altra acció municipal.

Imatge del banc de la parada de bus Solimar
S'ha instal·lat un banc, de manera provisional | Cedida
 

Al costat de la parada de busos de Solimar hi ha una mitjana, un pendent delimitada que separa la carretera nacional de la zona urbanitzada, que actualment es troba plena de plantes seques i bastant abandonada, segons explica la consellera, però que està en procés de ser recondicionada.


La mitjana s'ha de cimentar sencera i pintar. «Una vegada estigui arreglada la mitjana, l'ajuntament ens ha dit que estudiarà on ubicar la parada de bus i la marquesina, perquè on són ara tampoc hi poden ser» explica Vidal, que lamenta que l'assumpte de la parada es converteixi en tediós.

Parades mal ubicades

Tot i això, en línies generals, totes les parades d'autobús de les urbanitzacions de Llevant «estan mal posicionades». Així de contundent sona també Carles Riba, actual tresorer de l'Associació de Veïns, que apunta en la mateixa línia que Vidal, en què el problema és que l'arranjament de les parades depèn de diversos agents, que sovint no es posen d'acord.


Això és, que les parades de bus les gestiona l'ajuntament i l'EMT, però la carretera nacional N-340 pertany al govern de l'estat i no sempre coincideixen a l'hora d'emprendre accions. Carles Riba augura que el problema s'acabarà quan «l'estat cedeixi la carretera» i es pugui gestionar tot des del municipi.


Un dels principals problemes, banda de falta d'equipament, com la marquesina de la parada de Solimar, és que les parades provoquen, a vegades, problemes de circulació. «Moltes d'elles estan situades en carrils de sortida o de desacceleració, i quan el bus para perquè hi pugin o baixin els usuaris, el carril queda tallat», detalla Riba.

El turisme també es veu afectat

La parada de bus de Solimar és molt transitada durant l'any, també a l'estiu. «Universitaris, estudiants d'institut, treballadors i gent gran, són col·lectius que utilitzen l'autobús habitualment. Les urbanitzacions de Llevant estem oblidades i reclamem més serveis», etziba Elvira Vidal.


Per altra banda, el turisme també afecta el sector del transport, i sovint les parades de bus fan passar un mal tràngol a més d'un visitant, relata la consellera, com passa al Càmping Les Palmeres, on «la parada tampoc disposa de cap mena d'ombra i a més està al costat dels contenidors. Si l'autobús triga massa, pots acabar marejat».


Amb tot això, des de l'Associació de Veïns Solimar, però també des de la Federació d'Associacions de Veïns de Llevant, es clama una solució per acabar amb aquestes mancances.


Per acabar, Elvira Vidal també valora positivament algunes accions de l'ajuntament, com la recent estrena de la parada de bus del Pont del Diable. Però, tot i això, apunta que no és suficient. «Si volem avançar cap a un futur sostenible, des de l'administració hem de crear infraestructures que realment siguin útils per a la gent», sentencia Vidal.


Comentaris