L'Ajuntament té 100.000 euros reservats per fer un parc infantil a Sant Pere i Sant Pau

Les associacions de veïns del barri reclamen l'arranjament i millora de la plaça Catalunya, però es tracta d'un espai privat i el consistori no pot fer-hi obres
La plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau està molt degradada. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona té una partida de 100.000 euros reservada per construir un parc infantil a Sant Pere i Sant Pau i fer-hi millores en algunes de les places. La regidoria d'Espais Públics espera reunir-se pròximament amb les entitats veïnals amb la voluntat de conèixer, de primera mà, quines són les necessitats del barri. L'Associació de Veïns reclama la millora de la plaça Catalunya, però el consistori no hi pot actuar perquè és un espai privat. Tot i això, des de l'agrupació critiquen que «fa mesos que ens van prometre actuacions i no arriben».

 

La plaça Catalunya, un espai privat en mal estat

La plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau és un dels indrets del barri més desgastat pel pas del temps. Fa anys que no s'hi fan actuacions de millora, per aquest motiu, les associacions de veïns reclamen que s'arrangi. «Està feta un desastre. Necessita una reforma integral», deia el president de l'Associació de Veïns del barri, Luís Trinidad. 

 

La regidoria d'Espais Públics s'havia compromès a dignificar-la amb un pressupost d'uns 100.000 euros. «Vam fer la primera gestió, que és preguntar al departament de Béns i Immobles de l'Ajuntament, però ens van respondre que la plaça no era municipal, sinó dels promotors dels edificis del voltant», informaven fonts municipals. Per aquest motiu, el consistori va frenar el procés per tirar endavant les obres. «No tenim competències per fer-hi obres perquè no és nostre», sentenciaven. 

 

Els veïns reclamen que es retirin aquestes caixes d'electricitat del centre de la plaça Catalunya. | Ángel Ullate

 

 

El terra de la plaça, la pintura i el parc infantil són les principals causes de les reclamacions veïnals. El conjunt està envellit, hi ha moltes rajoles trencades i la pintura s'ha aixecat en gran part de les parets. A més, també es reclama la retirada de les caixes d'electricitat que hi ha al centre de la plaça. Es tracta d'un espai molt concorregut, on hi arriben desenes de nens i nenes a jugar totes les tardes. 

 

El terra de la plaça Catalunya està degradat i moltes rajoles estan trencades. | Ángel Ullate

 

100.000 euros per construir un parc infantil i millorar les places de Sant Pere i Sant Pau

En veure que la plaça Catalunya era un espai privat, l'Ajuntament va frenar les actuacions que s'hi havien de fer. D'això ja en fa alguns mesos i, des d'aleshores, la regidoria d'Espais Públics «espera reunir-se amb les entitats veïnals per trobar un nou emplaçament al parc que s'havia promès». Altres indrets que preocupen als veïns són la plaça de la Sardana, per exemple, on s'ha d'arranjar el monument. 

 

«Tenim els diners i la voluntat de construir un parc infantil al barri, però estem a l'espera de trobar un emplaçament municipal per fer-ho», apuntaven des de l'Ajuntament. «Esperem que les millores arribin, perquè hi ha moltes zones del barri que necessiten actuacions», recalcava Trinidad. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris