ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro Sánchez podrà ser investit president?

La parella tarragonina atrapada a Ucraïna sabrà el dia 25 si poden tornar a Tarragona amb el seu nadó

Els periodistes Sergi Casado i Mar Cirera tenen una cita amb l'ambaixada espanyola a Ucraïna per procedir amb el registre del seu fill
Els periodistes tarragonins Sergi Casado i Mar Cirera | Facebook/ Sergi Casado

 

Quelcom es mou a l'angoixant situació que viuen els periodistes tarragonins, Sergi Casado i Mar Cirera, a Ucraïna. Ambdós, pares d'un nadó nascut per gestació subrogada a Ucraïna, tenen cita amb l'ambaixada espanyola de Kiev pel pròxim dilluns 25 de febrer. L'objectiu d'aquesta cita és registrar al seu fill i poder tornar a Tarragona,

 

 

Els recents pares entenen que el fet que a parelles, en la seva mateixa situació, ja se'ls hi hagi començat a regularitzar la seva situació és un motiu per sentir-se optimista.  Així mateix, la subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha fet «un seguit de gestions» amb el ministeri d'Assumptes Exteriors per a interessar-se per la situació dels tarragonins. 

 

Tanmateix, fins que no s'hagi procedit amb la inscripció del menor al registre de l'ambaixada, el dubte estarà present, ja que aquest dimarts, 19 de febrer, el ministeri d'Assumptes Exterior feia públic que, després de completar el registre dels 39 menors ja nascuts per gestació subrogada, deixaran d'inscriure nens. 

 

El ministeri de Justícia va canviar la instrucció. 

La intenció de les autoritats espanyoles és traslladar les competències a l'administració ucraïnesa perquè siguin aquests els encarregats de tramitar la nacionalitat dels recents nascuts per gestació subrogada. És a dir, primer fer-los ucraïnesos i després traslladar-se a Espanya. Aquesta mesura afectarà, sobretot, a aquelles parelles espanyoles que ja hagin iniciat el procés de gestació. 

 

El ministeri d'Assumptes Exteriors considera que el seu posicionament és coherent amb el canvi generat des de la cartera de Justícia, anul·lant el test d'ADN com a prova de paternitat abans de registrar als fills de ciutadans espanyols nascuts per gestació subrogada a Ucraïna. 

 

En aquesta situació, sense poder sortir d'Ucraïna amb els seus fills nounats, s'hi troben, segons han recollit diferents mitjans de comunicació, al voltant de 30 famílies. Els afectats han fet públic, en diferents escenaris i davant la premsa, el seu malestar perquè entenen que el govern espanyol els ha utilitzat per enviar un missatge negatiu cap a aquelles parelles que han decidit ser pares mitjançant un procés de gestació subrogada.

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris