El ple de Tarragona diu «no» a la passarel·la per unir les Teresianes amb els Carmelites

El centre fa anys que busca reforçar la seguretat pels seus alumnes, que creuen el carrer August per anar al pati | Aquest divendres s'ha instal·lat un ressalt i un pas de vianants
Les Teresianes volen unir el seu centre amb el convent dels Carmelites, on tenen una zona esportiva pels alumnes. | TarragonaDigital

 

El plenari d'aquest divendres de l'Ajuntament de Tarragona ha desestimat el projecte de passarel·la per unir, per sobre del carrer August, les Teresianes amb el convent dels Carmelites. Fa anys que l'escola busca reforçar la seguretat dels seus alumnes, que han de travessar el carrer per poder anar a la zona esportiva del convent. Els tècnics han emès un informe desfavorable, pel fet que l'edifici de les Teresianes està catalogat com Bé Cultural d'Interès Local i està protegit. Malgrat tot, l'escola i el consistori seguiran treballant per buscar una altra fórmula i reforçar la seguretat i l'accessibilitat. Aquest mateix divendres, com a mesura provisional, s'ha instal·lat un ressalt i un pas de vianants, fets que rebaixaran la velocitat dels vehicles. 

 

 

Teresianes i l'Ajuntament, en busca d'una nova fórmula per reforçar la seguretat dels alumnes

L'Ajuntament de Tarragona ha suspès en el plenari d'aquest divendres el projecte d'una passarel·la per unir les Teresianes i el convent dels Carmelites. Es tractava d'una solució al problema de seguretat que viuen els alumnes del centre, que han de travessar el carrer August diàriament per accedir a la zona esportiva del convent. Els informes dels tècnics, però, han estat desfavorables: la passarel·la alteraria un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Per aquest motiu, el plenari ha denegat el projecte amb 11 vots a favor (ERC, CUP i ECP) i 15 abstencions (PSC, Cs, JxTGN i PP). La decisió s'ha pres instants abans d'aprovar la col·locació de la pancarta en favor dels presos al balcó de l'Ajuntament. 

 

«No podia ser d'una altra manera. La decisió que pren aquest plenari és la més lògica i raonable», ha dit la portaveu cupaire, Laia Estrada, qui ha destacat que s'han fet «recomanacions alternatives» com «peatonalitzar el carrer August» o «limitar-hi la velocitat». Per la seva banda, la socialista Begoña Floria, ha expressat que «cal buscar una solució» perquè «una passarel·la tindria un impacte important». En la mateixa línia s'ha posicionat el regidor de JxTGN, Dídac Nadal, qui ha manifestat que «cal buscar una solució a l'alçada del problema que es planteja». 

 

El portaveu del govern, Xavi Puig (ERC), ha expressat que es dona «compliment» als informes, però que «no es resol el problema». Ha emplaçat als grups municipals a buscar una solució amb un «ampli consens» i ha deixat clar que «hi ha dues condicions bàsiques: la seguretat dels nens i l'accessibilitat». A més, ha reconegut l'actitud «constructiva» per part de l'escola. 

 

El director de les Teresianes, Francisco Sardaña, assegura que «totes les opcions estan obertes» i que «el més important és millorar la seguretat dels alumnes». L'escola seguirà treballant amb els tècnics i el consistori per poder pal·liar aquesta problemàtica, però ja ha valorat com a «molt positiu» que s'hagi instal·lat un pas de vianants i un ressalt al carrer August. 

 

El plenari ha desestimat la passarel·la per unir les Teresianes amb els Carmelites, però ja s'ha reforçat la seguretat a la via. | TarragonaDigital

Un pas de vianants i un ressalt, instal·lats aquest divendres al matí

Mentre al plenari es debatia el projecte de la passarel·la, que ja estava desestimat pels tècnics, els operaris del consistori han instal·lat un ressalt i han pintat un nou pas de vianants al carrer August, just al punt on creuen els alumnes de Teresianes. «Ja hi ha hagut un petit canvi que reforçarà la seguretat el pròxim curs. Ara, esperem a trobar la solució definitiva», ha expressat el director del centre. Tots dos elements contribuiran a disminuir la velocitat dels vehicles en aquesta via. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris