Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El PDeCAT reclama una partida de 2 MEUR per a la participació ciutadana a Tarragona

L'Ajuntament de la ciutat havia de destinar enguany un total de 100.000 euros pels pressupostos participatius, que havien de decidir, entre altres, el paviment de la Rambla Nova, però encara no s'han realitzat
Dídac Nadal (PDeCAT) ha criticat amb duresa els actuals pressupostos participatius. | TarragonaDigital

 

El grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al pròxim plenari per reclamar una partida de 2 milions d'euros per als pressupostos participatius de l'any que ve. El portaveu del grup, Dídac Nadal, ha criticat amb duresa l'actual quantitat de 100.000 euros destinada per aquesta àrea i que encara no s'ha dut a terme. «No pot ser que hi hagi ciutats més petites amb més diners per aquesta qüestió, com Girona o Reus, que té un pressupost de 750.000 euros», ha recalcat Nadal. 

 

L'Ajuntament de Tarragona havia projectat per aquest 2018 uns pressupostos participatius que s'elaborarien amb un total de 100.000 euros, quantitat fixada en el Pressupost Municipal d'enguany. El consistori va escollir un model mixt per dur-los a terme: des del Palau Municipal es proposaven algunes accions i, a partir d'una aplicació mòbil, els ciutadans en creaven unes altres. Aquest escenari, però, encara no ha arribat. Els pressupostos participatius no s'han executat. «És una vergonya que Tarragona sigui l'única capital catalana on la ciutadania no pugui decidir sobre el destí dels diners públics», ha manifestat Nadal. 

 

Tarragona, a la cua de les inversions en pressupostos participatius

Un altre dels aspectes que ha criticat amb duresa el portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona és que la ciutat estigui a la cua de la demarcació pel que fa a la inversió en la participació ciutadana. La partida d'enguany era de 100.000 euros, una quantitat «irrisòria» si es té en compte que a Roda de Berà destinen 120.000 euros, a Cambrils 100.000 i a Reus 750.000

 

«A banda de no haver obert cap mena de procés participatiu, l'actual partida de 100.000 euros destinada als pressupostos participatius és ridícula», ha etzibat Nadal. De cara a l'any vinent, la voluntat del consistori era augmentar la partida pressupostària per a la participació ciutadana. Tot i això, es tractaria d'un increment molt menor al que proposa el PDeCAT, d'1,9 milions d'euros. Preguntat per l'estat dels comptes del consistori i la possibilitat d'afrontar una inversió així, Nadal ha estat molt clar i ha dit que «només necessitem una gestió eficient dels recursos, fet que ara no es dóna»

La llista unitària de l'ANC per les municipals genera «certs dubtes» al PDeCAT de Tarragona

En altre ordre de coses, el portaveu del grup municipal a l'Ajuntament ha dit que a hores d'ara, una llista unitària de les forces independentistes de cara a les eleccions municipals de 2019 li genera «certs dubtes». Després que la CUP i ERC hagin anunciat que es presentaran en solitari, fora de la iniciativa impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), el PDeCAT ha dit que es tractaria d'una opció que «cal estudiar bé». 

 

«En cap cas es va dir durant la reunió amb l'ANC que es renunciava a una llista unitària, però si aquesta llista no compta ni amb ERC, la CUP, Òmnium o La Crida, deixa de ser una llista unitària del catalanisme», ha expressat Nadal, alcaldable del grup a les eleccions municipals de l'any 2019. Caldrà esperar, doncs, per saber si la política municipal comença a ser un pilar important de consens per les forces independentistes. 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris