NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Un pensionista tarragoní, «ofegat» pels deutes de la seva llogatera

La dona va deixar de pagar les quotes al jubilat fa dos anys i el mes de juny es va anul·lar l'ordre de desnonament | La quantitat supera els 7.000 euros
Un pensionista de Bonavista està «ofegat» pels deutes de la seva llogatera, que superen els 7.000 euros. | Ángel Ullate

 

Un pensionista veí de Tarragona, està «ofegat» econòmicament pels deutes de la seva llogatera, que viu a Bonavista. Fa dos anys que no li paga les mensualitats, tampoc les despeses d'aigua ni llum, però el cas està judicialment paralitzat. El passat mes de juny, la demandada va aconseguir aturar un ordre de desnonament fent una petició a l'Agència Catalana de l'Habitatge per sol·licitar el lloguer social. La solució per la dona no ha arribat, però tampoc per J.L.B. El lloguer és de 260 euros mensuals i, el deute, superior als 7.000 euros

 

 

El pensionista que es fa càrrec de les despeses de la llogatera

J.L.B està jubilat i té una pensió de menys de mil euros al mes. Amb aquests diners, ha de fer front a les despeses de casa, ha de mantenir el seu fill i, a banda, ha de pagar els deutes que li deixa, dia a dia, la seva llogatera. Viu aquesta situació des de fa dos anys, quan la dona va deixar de pagar les mensualitats pel lloguer d'un pis a Bonavista. El preu del lloguer és de 260 euros al mes. 

 

El deute referent exclusivament a la quota mensual del pis és, fins al mes de febrer, de 6.369,53 euros. La primera denúncia de l'ancià es va produir el mes de març de 2018, quan ja feia mesos que no rebia ni un euro. En aquell moment, la dona li devia uns 3.500 euros, que s'han incrementat fins a la xifra actual. 

 

La justícia va dictar sentència i va confirmar, pel 28 de juny de l'any passat, el desnonament efectiu de la propietària. En l'últim moment, però, aquesta va dirigir-se a l'Agència Catalana de l'Habitatge i va demanar ajuda. La reclamació de la dona va ser un pis de lloguer social per poder assumir-ne les despeses. El llançament es va aturar i, des d'aleshores, el procés no ha tingut novetats. 

 

L'ancià està jubilat i amb la seva pensió manté també al seu fill. | Ángel Ullate

 

La llogatera, també en dificultats econòmiques

La situació del propietari, pensionista i amb un fill a càrrec seu, és molt difícil. Però la llogatera, que fa mesos que no paga ni un euro, defensa que la seva és encara pitjor. Es tracta d'una dona en edat adulta, vídua, que viu amb la seva filla, també major d'edat. El seu argument és simple: «No tenim diners per pagar». 

 

Gràcies a l'ajuda que van demanar 'in extremis' a l'Agència Catalana de l'Habitatge el desnonament es va aturar. Segons l'advocat del propietari, però, es va produir un «abús del sistema processal i de la cobertura d'emergències socials» perquè va anar a fer la consulta amb poca antelació, «quan coneixia la data del llançament». 

 

La demanda de la dona pel pis de lloguer social, però, no s'ha fet efectiva. Per aquest motiu, segueixen vivint al pis en propietat de l'ancià sense ingressar-li cap euro. L'advocat de la víctima ha sol·licitat la resolució de l'expedient de la llogatera perquè aconsegueixi un pis de lloguer social i, al mateix temps, una nova data de desnonament.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris