Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La piscina olímpica de Campclar, tres dies després d’obrir al públic

Els veïns es mostren contents pel canvi però amb poques expectatives
La piscina olímpica de Campclar. | Caralp Mariné

 

Són les deu i mitja del matí, només fa 30 minuts que la piscina olímpica de Campclar ha obert, però la majoria dels seus carrils estan ocupats. No són moltes les persones que hi neden, però suficient per donar vida a un dels llegats més importants dels Jocs Mediterranis de Tarragona. Aquesta piscina de 50 metres, la més gran a la ciutat, fa tres dies que està oberta el públic i de moment, tot i que no hi ha gran afluència de gent, ha anat rebent visites.

Els qui s’han animat a venir aquest dimecres a aquest emplaçament són els membres del Club Triatló de Cambrils. Animats pel seu president han anat a Tarragona per saber com és nedar a una piscina de tants metres. «Està molt bé però cansa», diu una de les nedadores. «Mai havíem nedat en una piscina com aquesta», comenta una altra.

 

El cert és que, tal com explica una de les responsables d’aquesta instal·lació, la piscina la utilitzen, sobretot, persones que es dediquen de forma professional o seriosa a la natació o als esports d’aigua. I és que amb les característiques que té —10 carrils, dos metres de profunditat, 50 metres d’allargada i 25 d’amplada—, no dona peu a què un nedador aficionat hi pugui assistir, tot i que la porta està oberta per a tothom.

 

Imatge de les grades de la piscina olímpica. | Caralp Mariné

 

El president del Club Triatló de Cambrils diu que no serà l’última vegada que vingui, de fet, tan ell com un altre dels membres d’aquest club que avui estan a Tarragona, estan pensant venir-hi més sovint. Fins ara entrenaven a la piscina municipal de Cambrils i la de Salou.

 

Imatge de l'exterior de la piscina de Campclar | Caralp Mariné

 

La piscina de Campclar, oberta tot l’estiu

La piscina olímpica va ser una de les infraestructures més importants construïdes amb motiu dels Jocs Mediterranis. La va pagar el govern espanyol, però és l’Ajuntament de Tarragona qui se’n fa càrrec. Tal com ja s’havia dit, la piscina, a més d’acollir competicions, està oberta al públic perquè veïns i professionals puguin fer-la servir. La piscina es troba al costat de la piscina coberta de Campclar, al centre esportiu de l’Anella Mediterrània, que ja existia i que ja utilitzaven molts veïns.

 

La piscina olímpica, pel fet de ser exterior, estarà oberta només durant els mesos d’estiu, fins al 16 de setembre. S’hi pot anar de dilluns a dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h fins a 14 h. Aquells que hi vulguin anar puntualment han de pagar 3,75 euros per l’entrada, mentre que els qui ho prefereixin poden pagar un abonament d’uns 17 euros mensuals, només per l’accés a la piscina —pagant més es pot accedir al gimnàs—. Els preus són els mateixos que hi havia al complex abans de fer les remodelacions.

 

El nou complex ha canviat per complet l’escenari esportiu de Campclar, ja que s’han remodelat les zones de fitness, l’estadi i les pistes que hi havia. Fins i tot els vestuaris o la recepció són nous, la qual cosa fa pensar als responsables que ajudarà a incrementar el nombre de visitants.

 

Imatge de la piscina | Caralp Mariné

 

Els veïns, contents per la nova piscina de Campclar però amb poques expectatives

«Ha canviat molt aquell espai, m’agrada molt com ha quedat», diu una veïna de Campclar que es passeja per la rambla de Ponent. Segons explica, era una usuària habitual de les piscines del complex de l’Anella Mediterrània, però ara, encara hi va amb més motiu. «Penso que és quelcom bo pel barri», diu convençuda. Tot i que diu que de moment no ha vist massa gent, està segura que atraurà visitants.

 

La Maria —nom fictici— no ho té tan clar. Tot i que està contenta de com han quedat les instal·lacions —«em sembla preciós», diu—, no sap quina repercussió tindrà. Ella té dos negocis a Campclar i un a Cambrils. I assegura que els Jocs no han tingut un impacte econòmic pels seus negocis de Campclar però, en canvi, sí que el van tenir pel de Cambrils. «No he vist una millora durant els Jocs, la gent que ve aquí va directe a la piscina no passeja pel barri», comenta. I demana als responsables que promoguin mesures per incentivar que la gent es passegi pel barri i així aprofitar el benefici.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris