El govern de Tarragona atura l'aprovació del projecte de Mas d'en Sorder i aposta per modificar el pla parcial

El portaveu Xavi Puig ha justificat la decisió perquè «no és el model que volem per Tarragona, ja que ataca la nostra aposta per l'urbanisme sostenible»
L'aprovació definitiva del projecte urbanístic de Mas d'en Sorder no es portarà al consell plenari d'aquest divendres. | TarragonaDigital

El govern municipal de Tarragona, format per Esquerra i En Comú Podem, ha decidit no portar al consell plenari d'aquest divendres l'aprovació definitiva del projecte urbanístic de Mas d'en Sorder, al pla parcial 43, que preveu la construcció de 222 habitatges i la restauració de l'antiga masia per fer-hi un hotel. Tot i que aquesta aprovació definitiva va tirar endavant en la comissió informativa de la passada setmana, el portaveu del govern, Xavi Puig, ha manifestat que «vista la preocupació de ciutadans i entitats, així com la posició d'altres partits, creiem que es dóna el context per replantejar aquest pla parcial».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Puig ha explicat que «aquest és un projecte que planteja més inconvenients que avantatges», alhora que ha assegurat que «no és el model que volem per Tarragona, perquè ataca la nostra aposta per l'urbanisme sostenible». Tot i assenyalar que «els promotors han fet de manera impecable el procediment», l'objectiu del govern municipal és, ara, «estudiar la possibilitat, amb els altres partits, de modificar el PP43» per tal que no es puguin construir habitatges. Segons ha declarat, el canvi de parer respecte a la comissió informativa ve donat «perquè els arguments contraris al projecte que ens van donar Junts x Tarragona i la CUP, són els nostres arguments». 

Possibles indemnitzacions

Xavi Puig ha comentat que «hi ha marge per revertir el projecte», alhora que ha diferenciat entre el PP10, que el govern municipal va haver d'aprovar tot i no estar-hi d'acord, i aquest PP43. Sobre possibles indemnitzacions, el portaveu de l'Ajuntament de Tarragona ha dit que «al nostre entendre, només hi entrarien els costos dels projectes redactats». Puig ha assenyalat que «hem contactat amb els promotors i sabem que estan preocupats i coneixem els seus arguments i les seves il·lusions, però ens devem als interessos de la ciutat».

Si es produeix una entesa per tirar endavant la modificació puntual del POUM del PP43 entre el govern municipal, Junts x Tarragona i la CUP, es realitzarà una suspensió de llicències en l'àmbit durant un any, durant el qual s'haurà de fer l'aprovació inicial de la modificació. Fet això, durant l'any següent s'haurà de fer l'aprovació definitiva. Xavi Puig ha explicat que «si no hi ha entesa, els promotors podran tirar endavant el projecte».

 

Un projecte només amb l'hotel

El portaveu de l'Ajuntament de Tarragona ha obert la porta a un replantejament del projecte que només inclogui l'hotel. En aquest sentit, ha explicat que «hi veiem alguns aspectes positius, com la gestió forestal, l'arranjament de camins o la recuperació del Mas d'en Sorder, tot i que la valoració política que en fem és negativa, ja que fer allí un altre tros de ciutat no és el nostre model».

"🎭 La Bóta i els Ninots enceten el Carnaval 2020" "🔴 Els lladres més polits: roben en 5 bugaderies de TGN en menys de 3 hores"