NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Torna el ple de Tarragona amb un debat intens de ciutat amb flaire preelectoral

El plenari reprèn la sessió després de més d’un mes de vacances
La sessió plenaria d'aquest dijous, 27 de setembre | Caralp Mariné

 

Debat intens sobre qüestions essencial de ciutat aquest matí, 27 de setembre, al ple de l'Ajuntament de Tarragona. Es nota que aquest inici de curs no és un inici qualsevol. D'alguna forma dóna el tret de sortida a la cursa per l'alcaldia. Els moviments que facin els partits municipals aquestes setmanes seran clau pel seu futur. Estem a vuit plens de les eleccions municipals del maig. I això ho saben bé els partits. És per això que avui han comparegut al ple amb els deures fets: propostes de ciutat i arguments bel·ligerants. La rehabilitació del barri del Port ha centrat un dels debats més intensos d'aquest ple, però l'incivisme i la convivència han sigut els grans protagonistes.

 

Ple intens a Tarragona

Que els moviments que facin a partir d'ara els partits són clau ha quedat pales amb l'actitud d'alguns consellers. Sobretot a l'hora de voler marcar protagonisme. Davant la moció d'ERC sobre l'incivisme i la degradació Ciutadans ha volgut treure pit assegurant que aquest és un tema que ells fa temps que reivindiquen i porten al plenari. Tots els partits volen ser el Robin Hood que salvi a la ciutat de l'incivisme. Però tots saben que no és fàcil i que mentre això no arriba la lluita per demostrar qui pot més implica fer propostes.

 

La moció d'ERC s'ha tirat endavant, de fet, ha estat aprovada per unanimitat, això sí, la manera d'abordar l'incivisme no és la mateixa per tothom. De fet PP, PSC i ara també, encara que d'una altra manera, ERC, aposten per augmentar les sancions, creuen que permetrà aturar l'incivisme. Un incivisme que recentment va provocar la destrossa de la Font del Centenari.

 

«El problema més greu és l'incivisme i la manera de combatre'l és pujant les sancions», ha manifestat Josep Acero, conseller del PP. ERC hi està més o menys d'acord tot i que Pau Ricomà, el portaveu, ha dit que «el tema és complex i les sancions no són l'única solució». La CUP s'ha mostrat en contra d'augmentar les sancions per aturar el problema i assegura que les polítiques públiques també hi tenen molt a veure.

 

Altres temes de ciutat

 

Un altre dels debats que ha aixecat polseguera ha estat el de la Casa de la Festa i la conservació dels Gegants Moros, una moció presentada pel PDECat amb l'objectiu de què es dignifiquin aquests elements culturals. El seu portaveu, Dídiac Nadal, ha assegurat que estan descuidats per part del govern. El PSC, però, ha dit que no és així. Així i tot ha recordat que el seu projecte inicial era situar la Casa de la Festa al pàrquing de Jaume I, un tema que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit que caldria reprendre.

 

La moció en suport de les persones afectades per l'estafa d'iDental s'ha presentat en forma de declaració institucional, ja que tots els partits han convingut en donar-li suport. La dignificació del barri del Port ha centrat l'altre gran debat, i tot i que la proposta del PDECat ha estat aprovada per unanimitat, el debat ha estat intens i els cara a cara encara més. 

 

Un ple que s'ha dut a terme amb la presència d'alguns dels afectats d'iDental i amb un grup de veïns del barri del Port, que han comparegut amb pancartes per retreure al govern que no estigui fent res per millorar la situació d'aquest barri. A partir d'ara, doncs, sembla que els plenaris agafaran encara més força, ja que totes les formacions saben que hi ha molt en joc.

 

ARTÍCLES RELACIONATS:

Els veïns del barri del Port de Tarragona diuen «prou» i inicien protestes ciutadanes

Ballesteros anuncia una declaració de suport a Dames i Vells

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris