Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els veïns del barri del Port de Tarragona diuen «prou» i inicien protestes ciutadanes

Els veïns del barri del Port han protestat al plenari municipal de Tarragona per posar solució «als actes incívics, als problemes de seguretat i neteja i, també, ordenar urbanísticament la zona»
Uns 70 veïns han recorregut la ciutat, de la plaça dels Carros fins a l'ajuntament, per protestar | TarragonaDigital.com

 

El malestar dels veïns de la Part Baixa comença a cristal·litzar en protestes al carrer. Tal com van anunciar el passat 13 de setembre, aquest dijous, dia 27, els veïns de la zona han fet un recorregut pel centre de la ciutat per arribar fins a la l'ajuntament de Tarragona on s'han manifestat durant el plenari municipal. 

 

A les deu en punt del matí, uns 70 veïns, amb alguna representació política, com el diputat de Ciutadans al Parlament, Francisco Javier Domínguez, s'han reunit a la plaça dels Carros, punt neuràlgic del barri, per sortir cap a la plaça de la Font, seu de l'Ajuntament de Tarragona. 

 

La presidenta de l'associació de veïns del barri del Port , Mari Carme Puig, ha explicat que «aquesta primera protesta és una mesura perquè ens escoltin, ja que saben quins són els nostres problemes i no han fet res. Reclamem un barri digne i posar solució als actes incívics, als problemes de seguretat i neteja i, també, ordenar urbanísticament la zona. La Part Baixa s'està degradant». «En funció del que ens diguin, decidirem els següents pasos», ha reblat Puig. 

 

Debat calent al plenari sobre el barri del Port

La situació del barri del Port de Tarragona ha arribat al ple aquest mes de setembre. Ho ha fet en forma de dues mocions, una d'ERC, sobre la inundabilitat d'aquesta part de la ciutat i una del PDECat. Ha estat aquesta, que proposava una millora i una revitalització del barri, la que ha aixecat més polseguera.

  

Els moments més tensos s'han viscut quan els veïns mobilitzats aquest matí han arribat al saló de plens. Un d'ells ha arribat a dir: «Ballesteros, poca vergonya, estan destrossant Tarragona». Les intervencions dels veïns durant la discussió de la moció han estat constants, sobretot quan ha intervingut per part del govern, la consellera Begoña Floria, a qui els veïns han titllat de «mentidera».

 

 

Els veïns del barri del Port arriben al saló de plens | Caralp Mariné

 

Finalment la proposta ha estat votada de forma unànime per tots els grups. Això si, no exempta de polèmica. La moció demana acabar amb el mal estat del barri, però, de forma especial, demana solucionar la situació del carrer d'Orosi, que pateix ocupació il·legal i tràfic de drogues.

   

Tots els grups s'hi han mostrat d'acord, això si, Floria ha assegurat que s'està treballant amb el barri i que la vigilància policial ha augmentat. «És molt fàcil fer política des de l'oposició dient que el govern ho fa tot malament», ha dit Floria, que ha tingut un cara a cara intens amb la consellera de la CUP, Laia Estrada. No és la primera vegada que aquestes dues polítiques s'enfronten argumentalment. Avui Floria li ha dit a Estrada que es preocupava més per la imatge que dona que per una altra cosa, i que per això sempre grava les seves intervencions. Uns comentaris que a la consellera cupaire no li han agradat gens, i li ha demanat rebatre els seus arguments i no fer comentaris sobre aquests temes.

 

 

Imatges dels veïns del barri del Port al ple | Caralp Mariné

 

El govern tarragoní demana ajuda a la Generalitat

Tot i que Floria ha volgut deixar clar que el barri del Port és també una prioritat pel govern, ha assegurat que el consistori no té prou diners per fer una rehabilitació profunda. Per això ha exigit al govern de la Generalitat que torni a activar el pla de barris, amb el qual es va permetre millorar el barri de Camp Clar i el de la Part Alta. La Generalitat va invertir 20 milions d'euros en cada un d'aquests espais per la seva millora.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris