Un jove detingut a Tarragona assegura que la Guàrdia Urbana el va «pegar sense motiu»

La seva denúncia a través d'Instagram s'ha fet viral

Polèmica a Tarragona per les versions contradictòries que estan donant la Guàrdia Urbana i un jove de 18 anys que va ser detingut aquest divendres, 6 de setembre, a la matinada. Segons la versió policial, els agents van detenir a la plaça de la Font un jove de 18 anys com a presumpte autor dels delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. En canvi, el noi de 18 anys assegura que la Guàrdia Urbana el va detenir i agredir sense motiu aparent: la seva versió, difosa a través d'Instagram, s'ha fet viral aquest cap de setmana.

La Guàrdia Urbana de Tarragona informa divendres de la detenció

La detenció del jove es va produir pels volts de les tres de la matinada de divendres, dia 6 de setembre. A través de l'Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana n'informa, seguint el procediment habitual, als mitjans de comunicació, que es fan ressò que un jove de 18 anys havia resultat detingut a la plaça de la Font com a presumpte autor dels delictes de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

Segons la informació facilitada per part de la Guàrdia Urbana de la ciutat, els agents van separar dos nois que estaven barallant-se, tot i que ells van argumentar que «només estaven jugant». Amb tot, segons els agents, un d'ells va negar-se a identificar-se. A més, també va oposar resistència a ser escorcollat i va intentar escapar dels agents, segons el relat policial, que assegura que a causa de la força de la resistència del jove, un dels agents de Guàrdia Urbana va resultar ferit. 

El jove contradiu els fets a través d'Instagram

Però dissabte, 24 hores després dels fets, el jove detingut va decidir fer pública, a través de les xarxes socials, la seva versió, que contradiu l'emesa per la Guàrdia Urbana. Segons es pot llegir al 'post' que el jove va fer a Instagram, els fets van discórrer de manera diferent a la relatada pel cos.

«Estàvem abraçats mirant el cel, parlant de les nostres coses, sense begudes, sense cridar ni muntar cap escàndol», explica, negant cap baralla inicial. Segons el relat del jove, dos agents de la Guàrdia Urbana van baixar del cotxe patrulla amb porres extensibles i els van escorcollar sense trobar cap substància il·legal. En demanar-los la identificació, reconeix que s'hi va negar. «Els vaig dir que si no havíem fet res malament, perquè els havia de donar el meu DNI», argumenta el jove.

Va ser llavors quan, segons el seu relat, els agents el van encastar contra la porta del cotxe i acte seguit el van immobilitzar a terra. Segons diu, va rebre dos cops de puny, a la boca i en un ull, i diversos cops i puntades de peu a diverses parts del cos. Un cop emmanillat i sagnant de la boca, se'l van endur a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla on, després de ser tractat, van endur-se'l a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Camp Clar, el centre de detinguts a la ciutat.

En no poder localitzar el seu pare per telèfon, el jove detingut assegura que va rebre burles dels agents, i va passar la nit al calabós fins a l'arribada, a mig matí de divendres, de l'advocat d'ofici. Disparitat notable, doncs, entre les dues versions dels fets.

"🚔 TGN: Tornen a destrossar els retrovisors de diversos cotxes" "🔴 TGN: Presenten una nova conselleria de l'Ajuntament amb una festa!"