La convivència entre veïns, comerciants i joves migrants a la Part Alta de la ciutat s'està complicant cada vegada més.

Polèmica per una recollida de firmes xenòfoba a la Part Alta

L'associació de veïns de la Catedral ha avançat a Twitter que començarà una recollida de firma per «expulsar els immigrants amb antecedents delictius»

Nou gir de volta a la convivència entre veïns i joves migrants de la Part Alta. El president de l'associació de veïns Catedral, Jordi Ferré, ha anunciat a Twitter una recollida de firmes per demanar «l'expulsió immediata de tots els immigrants amb antecedents que reincideixin amb violència a la nostra ciutat, Tarragona».

Tot i que encara no han iniciat la recollida de firmes als carrers del nucli antic, la proposta ha aixecat molta polseguera a les xarxes socials, sobretot a Twitter. La usuària 'Meretriu de Tarragona' piulava el següent: «Il·legalització d'aquesta associació de veïns ja! Desconec si l'Ajuntament de Tarragona dona cap tipus de subvenció a aquests energúmens».

Reaccions polítiques

El conseller de l'equip de govern, Hermán Pinedo d'En Comú Podem, ha reaccionat contundentment. Pinedo ha manifestat que «això és feixisme. Contra aquells que discriminen i animen a la violència s'ha de ser contundent». «Per sort», ha afegit Pinedo, «aquest comunicat no representa als veïns de la Part Alta».

El diputat socialista al parlament de Catalunya, el tarragoní Carles Castillo, també s'ha posicionat en contra de la proposta de l'associació de veïns Catedral: «Molt malament. És una barbaritat. No és propi de Tarragona això».


Comentaris
Albert
Yo no veig malament que es faixi aixo se tenen que pendre mesures y nomes els que reicideixin son el que pirtjor ho pasarán per que alfinal la gent agafara la llei per la seva propia ma y aixo si que será pitjor per ha tothom
Winnie
Veig que la gent no s'informa gaire, no te res a veure amb el color de la pell, aquesta gent venen de paisos que no tenen la mateixa cultura ni normes socials que la nostra, i no s'integren en la nostra societat tampoc. Aixo es perillos, mireu altres paisos europeus, violacions, grups que agafen nenes petites, no les que venen de refugiades no, nenes del pais on estan refugiats, y les fan prostituirse, tot aixo, i no hi treballen per lo que fan, no aniran al estat a reclamar ajudes, diners, un lloc on viure. Si aixo ho vols, molt be, ho considero mala idea, i em sembla que no hi soc la unica.