Polèmica per una recollida de firmes xenòfoba a la Part Alta

L'associació de veïns de la Catedral ha avançat a Twitter que començarà una recollida de firma per «expulsar els immigrants amb antecedents delictius»
L'associació de veïns Catedral ha impulsat una recollida de firmes que han titllat de «racista» alguns veïns de la Part Alta. | Àngel Ullate

 

Nou gir de volta a la convivència entre veïns i joves migrants de la Part Alta. El president de l'associació de veïns Catedral, Jordi Ferré, ha anunciat a Twitter una recollida de firmes per demanar «l'expulsió immediata de tots els immigrants amb antecedents que reincideixin amb violència a la nostra ciutat, Tarragona».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Tot i que encara no han iniciat la recollida de firmes als carrers del nucli antic, la proposta ha aixecat molta polseguera a les xarxes socials, sobretot a Twitter. La usuària 'Meretriu de Tarragona' piulava el següent: «Il·legalització d'aquesta associació de veïns ja! Desconec si l'Ajuntament de Tarragona dona cap tipus de subvenció a aquests energúmens».

Reaccions polítiques

El conseller de l'equip de govern, Hermán Pinedo d'En Comú Podem, ha reaccionat contundentment. Pinedo ha manifestat que «això és feixisme. Contra aquells que discriminen i animen a la violència s'ha de ser contundent». «Per sort», ha afegit Pinedo, «aquest comunicat no representa als veïns de la Part Alta».

El diputat socialista al parlament de Catalunya, el tarragoní Carles Castillo, també s'ha posicionat en contra de la proposta de l'associació de veïns Catedral: «Molt malament. És una barbaritat. No és propi de Tarragona això».

"❗👮 ASSALT A LA BOLERA: Roben al bowling de les Gavarres a través d'un butró" "🗣 Ferran Bel (JxCat) situa les urnes com «la millor resposta» a la sentència del Suprem"