El poliestirè com a protagonista dels barrilets de les festes de Santa Tecla de Tarragona

Aquest material està certificat per estar en contacte amb aliments i s'obté en aïllar la substància de la resina natural
La «Mamadeta» se serveix en el típic barrilet  | Hiveminer

 

S'acosta Santa Tecla i ho volem celebrar amb nou coneixement! I és que poques persones saben el material amb el que es fa el famós barrilet del qual tots bevem en aquestes dates. Com molts sabreu, durant la festa gran de Tarragona, hi ha diversos elements que no poden faltar. El seguici popular, els correfocs i, per suposat, la «Mamadeta». La coneguda beguda de les festes, elaborada amb Chartreuse i granissat de llimona, se serveix en un emblemàtic recipient que es renova any rere any: el barrilet.

  

  

 

 

Aquesta espècie de got allargat és un tipus de cantimplora que porta una cinta per a poder-la penjar del coll. Està pensada per a poder gaudir de la festa sense la preocupació de dur res a les mans ni de que la vostra beguda pugui caure. El barrilet  està fet de poliestirè, un material que s'obté en aïllar la substància de la resina natural. En altres paraules, es tracta de diverses cadenes de molècules d'estirè.

El poliestirè és el material amb el que està fet el barrilet de Santa Tecla | wikipedia

 

El poliestirè és un polímer termoplàstic obtingut al 1839 per l'apotecari alemany Eduard Simon i per en Hermann Staudinger, qui ho va estudiar i li va donar nom. Més tard, es va desenvolupar una forma de produir comercialment el poliestirè gràcies als científics de la BASF, els quals al 1930 van aconseguir la llicència de I.G. Farben, la companyia desenvolupadora d'aquest material.

 

Una de les pors més generalitzades entre la societat és la contaminació d'aquest material i els perjudicis que pot tenir per a la nostra salut. Però precisament, aquest és l'aspecte menys preocupant, ja que el poliestirè està certificat per a poder estar en contacte amb aliments sense alterar la seva qualitat ni propietats.

 

L'AEQT es compromet amb el medi ambient i amb la societat

L'AEQT, associació d'empreses químiques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, té com a objectiu principal potenciar la correcta evolució del medi i millores en la qualitat de vida i desenvolupament de la rutina dels habitants i de la societat.

 

Per tal d'oferir el millor servei, col·labora amb empreses, institucions i associacions de la zona, com el Port de Tarragona, l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST), els sindicats CCOO i UGT, la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Institut d'Investigació Química de Catalunya (ICIQ) i el Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC).

"🎤 AGENDA: Torna el cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música de TGN als jardins del Banc d'Espanya" "🔎SABIES QUÈ? L'element químic imprescindible en joieria i noves tecnologies"