NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Busquen finançament per castrar els porcs vietnamites de Tarragona

Els animals, que ja són una vintena, viuen «desemparats» al Parc de la Muntanyeta, una situació que vol portar als jutjats l'ONG catalana Nova Eucària
Els porcs vietnamites viuen al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. | Nova Eucària

 

Castrar els porcs vietnamites de Tarragona per frenar la seva reproducció i aconseguir així que el seu estat vital no empitjori. Aquest és l’objectiu de l’ONG catalana Nova Eucària, que ha iniciat una col·lecta de fons a través de Facebook per tal d’aconseguir finançament. A més denunciarà l’Ajuntament de Tarragona per la situació de «desemparament» dels animals, que ja arriben a la vintena i viuen al Parc de la Muntanyeta.

 

Els porcs vietnamites fa mesos que es troben al barri de Sant Pere i Sant Pau. Al principi van cridar l’atenció del veïnat, per la seva peculiaritat, però a hores d’ara tothom els coneix. El grup va anar creixent i en l’actualitat ja arriba a la vintena d’exemplars. Per això, aquest estiu, l’Ajuntament de Tarragona va obrir un concurs públic per cercar una empresa o entitat que els rescatés i reubiqués en un altre espai.

 

L'Ajuntament de Tarragona va obrir un concurs per reubicar els porcs vietnamites

Nova Eucària no es va presentar a aquest concurs perquè les bases del mateix «no eren gens clares i deien que s’havien de rescatar tots els porcs vietnamites de la demarcació», sense especificar el nombre i el lloc. El concurs va quedar desert i, des d’aleshores, «el diàleg amb l’Ajuntament s’ha tancat», segons informava la portaveu de l’ONG, Anna Recasens.

 

Ara, Nova Eucària, amb l’ajuda de voluntaris, és l’única resposta que els porcs vietnamites tenen a la ciutat. «Hem decidit adoptar mesures bàsiques perquè la situació no vagi a pitjor, per això volem castrar els mascles i que es deixin de reproduir», explicava a aquest mitjà.

 

D’altra banda, des de l’ONG també busquen persones que vulguin emportar-se un dels animals a casa, així com finançament per poder fer front als costos del veterinari o del menjar pels porcs.

 

Amb motiu de la reacció de l’Ajuntament cap als animals, Nova Eucària emprendrà accions legals contra el consistori. L’entitat està acabant de decidir quina serà l’acusació, però tenen clar que «l’estat dels animals és molt dolent i això no pot tornar a passar».

 

Les donacions per castrar els porcs es poden fer a través de Facebook i van dels 20 als 200 euros. L’objectiu de Nova Eucària és arribar als 700, quantitat amb la qual podrien costejar el veterinari i la castració.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris