NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ALERTA

Detingut a Tarragona per intentar atropellar manifestants i un policia

El Port de Tarragona rep setze ofertes per construir un nou edifici d'estibadors

L'edifici ha de permetre una formació continuada dels estibadors i treballadors d'altres sectors del moll
Imatge aèria del Port de Tarragona. | TarragonaDigital.cat

 

El Port de Tarragona ha rebut un total de setze ofertes per construir l'edifici dedicat a la formació d'estibadors al Moll de la Rioja. En el període per obtenir la licitació de les obres, empreses com Copisa Constructora Pirenaica, CPI, MIJ Grúas i Cobra Instalaciones y Servicios, han presentat els seus projectes a l'Autoritat Portuària. Concretament, les ofertes entregades varien entre els 1.582.539 i els 1.959.958 euros, mentre que l'expedient compta amb un pressupost de licitació de 2.046.739 i un valor estimat d'1.691.520,77 euros. No obstant això, el Port de Tarragona ha estimat que entre els tres pressupostos més barats s'hi troben imperfeccions, les quals han de ser corregides per les empreses implicades si volen seguir en el procés de licitació de les obres.

 

L'objectiu de la construcció és respondre a les necessitats exposades per la Societat d'Estiba i Desestiba del Port i per la mateixa Autoritat Portuària de Tarragona. Tenint en compte les exigències d'ambdues entitats, les noves instal·lacions asseguraran una formació continuada dels estibadors i dels treballadors d'altres sectors del moll, amb la finalitat de fomentar la millora dels serveis portuaris.

 

L'edifici comptarà amb una superfície de 1.127,15 metres quadrats, dividits en dues plantes, i s'ubicarà en una parcel·la de 8.600 metres quadrats, exactament a la confluència del Moll de la Rioja i el Moll de Reus. A més a més d'aquestes obres, l'activitat del Port de Tarragona ha augmentat amb l'ampliació de diferents zones logístiques; per exemple, el grup internacional Euroports ha augmentat un 25% la capacitat d'emmagatzematge de pasta de paper a les instal·lacions de la seva terminal al port.

 

Davallada del tràfic de mercaderies

En relació al tràfic de l'any passat, el Port de Tarragona ha patit el passat mes de juliol, una davallada del tràfic de mercaderies del 10,8%, és a dir una davallada dels 2,8 milions de tones de l'any passat als 2,5 milions de tones del juliol d'enguany.

 

No obstant això, l'Autoritat Portuària ha explicat que la principal raó de la davallada són les obres de manteniment que està realitzant Repsol a les seves instal·lacions. A més a més, el Port ha incrementat el tràfic de productes alimentaris, de càrrega convencional i ha disparat el nombre de creueristes respecte als anys anteriors.

 

Descàrrega de mercaderies al Port de Tarragona | ACN

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris