NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

El Port de Tarragona s’obre pas a Madrid

El Port tarragoní adquireix uns terrenys al centre de la península per tenir la primera terminal de càrrega general fora de Tarragona
Presentació del projecte a l'Autoritat Portuària | TarragonaDigital

 

El Port de Tarragona vol seguir creixent. Amb la idea de fer-ho la institució ha comprat 150.000 metres quadrats a 'Ciudad del Transporte Puerta Centro', una plataforma logística que es troba al mig de la península Ibèrica, al costat de Guadalajara. Amb aquest espai el Port construirà per primera vegada a la història una terminal de càrrega fora de l'àmbit del Port. «Això reforçarà la nostra posició i ens farà ser més eficients de cara el futur», ha declarat el president, Josep Andreu.

La terminal intermodal Port Centre estarà operativa el 2020

La plataforma multi propòsit del Port se situarà entre les localitats de Guadalajara i Marchamalo, a Castilla La Mancha, a uns 70 km de Madrid, on es troba aquesta plataforma logística espanyola tan gran. Ocuparà 150.000 metres quadrats i estarà connectada a les principals vies de comunicació viària i ferroviària del país per facilitar el transport de mercaderies.

  

  

Es tracta d'un projecte molt ambiciós que compta per una primera fase amb 14 milions d'euros. Aquests diners es destinaran a l'adquisició dels terrenys, i l'adequació de les connexions entre aquest nou espai logístic i el Port. S'adequarà els accessos viaris i ferroviaris. Segons ha explicat avui Josep Andreu, la connectivitat ferroviària es resoldrà de forma fàcil, ja que la línia general ja passa pròxima als terrenys i només caldrà fer els accessos d'entrada i sortida, cosa que permetrà reduir el cost.

  

  

En total el projecte suposarà una inversió de 20 milions d'euros, 3,5 dels quals s'han destinat a l'adquisició dels terrenys. Segons el president del Port estarà en marxa d'aquí a dos anys i per això ara volen vendre el projecte a totes les empreses, d'aquí i de Madrid, perquè en puguin treure el màxim rendiment. Aquest projecte permetrà al Port expandir-se al centre i posicionar-se en la que serà la plataforma logística intermodal més important de tot l'estat espanyol. El Puerto Centro-Ciudad del Transporte compta amb una superfície de 2.200.000 de metres quadrats destinats a la logística.

 

 

El Port vol potenciar el tràfic de càrrega general

Aquest projecte fa sis anys que s'està negociant, i segons ha explicat avui el president del Port, permetrà potenciar el tràfic de càrrega general. Aquest projecte s'engloba dins de l'estratègia del Port de diversificació amb la qual pretén consolidar els sectors que ja funcionen i potenciar-ne de nous. Fins ara el Port de Tarragona era molt potent amb sectors com el químic i l'agroalimentari. Ara, vol seguir sent-ho, però també vol créixer en altres sectors com per exemple el de la càrrega general, on s'hi inclou el tràfic de containers, com per exemple els de cotxes.

  

  

«Aquest projecte és una aposta que fa el Port de Tarragona per créixer en la càrrega general que en aquests moments és el nostre punt feble, tenim molt espai per recórrer», ha declarat el president durant la presentació d'aquest projecte a l'Autoritat Portuària.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris