tarragona

El PP demana accelerar els tràmits per construir un hotel «de gamma alta» a la futura Savinosa

Presentarà una moció a l'Ajuntament de Tarragona per iniciar la modificació prevista del POUM | Podria trigar sis mesos

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Tarragona vol accelerar els tràmits  que donin llum verda al projecte de revitalització de l'antic preventori de la Savinosa, després de 40 anys tancat i abandonat. Els conservadors han anunciat que presentaran una moció al proper plenari municipal, previst per al 30 de setembre, per iniciar els tràmits de la necessària modificació del POUM que permetria els nous usos  al preventori. «És un tràmit que podria trigar cinc o sis mesos», calcula el portaveu popular, José Luis Martín.

Al mes de febrer, la Diputació de Tarragona —com a propietària de l'equipament— va aprovar la proposta de ressuscitar l'antiga Savinosa amb un ventall de 17 possibles usos, entre els quals es troben els culturals, educatius o sanitaris, per exemple. També es contempla l'opció de permetre un «ús hoteler» en aquest espai públic, una possibilitat de la qual ja es va manifestar totalment en contra la CUP pocs dies abans de la presentació de la proposta. El PP ha posat l'accent en aquest últim cas  i ha reivindicat aquest «ús hoteler» com «una gran necessitat» a la ciutat.

Martín demana un ús hoteler «de gamma alta» i 8.000 metres quadrats a l'antic preventori de la Savinosa

Fins que l'Ajuntament de Tarragona no modifiqui el POUM,  la futura Savinosa seguirà encallada i cap d'aquestes propostes d'ús podria materialitzar-se. Els edils del PP han matisat que «no ens oposem als altres possibles usos», però sí que han demanat que l'hoteler es tradueixi en una superfície de 8.000 metres quadrats —un terç del total dels edificis del preventori—  i esdevingui «un hotel de gamma alta» de no menys de quatre estrelles.

savinosa
L'espai de la Savinosa inclou nou edificis de la dècada del 1920 | TarragonaDigital

 

És per això que Martín i Vedrina han demanat a l'actual govern municipal que «s'iniciï aquesta tramitació» com més aviat millor i que sigui l'Ajuntament qui «lideri aquesta regeneració» de l'antic preventori. Els regidors del PP, a l'oposició des de l'entrada del nou govern,  s'han mostrat confiats a l'hora d'articular «el suport de tots els grups» del consistori, a excepció de la CUP.

La pancarta torna al plenari del setembre: el PP Tarragona anuncia altres dues mocions

Els conservadors també han avançat que presentaran altres dues mocions al proper plenari municipal: una amb l'objectiu de  retirar la pancarta de la façana del consistori en suport als líders independentistes presos, i una altra moció per mantenir el nom de l'exregidora difunta Marbel Negueruela al memorial paral·lel a la Mitja Marató de la ciutat.

També et pot interessar