NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Bito Fuster obre Santa Tecla: «Tarragona és una ciutat rica en persones»

Mercè Sardà ha rebut el premi El Balcó, que atorga Òmnium Cultural del Tarragonès
Bito Fuster, pronunciant el pregó aquest divendres a la tarda. | TarragonaDigital.com

 

Tarragona ja ha obert el pinyol central de la Festa Major de Santa Tecla. Ho ha fet aquesta tarda amb el pregó, que ha pronunciat la gimnasta Bito Fuster, que ha repassat la seva trajectòria i ha lloat diverses vessants de la societat tarragonina. L'exgimnasta de la ciutat ha fet un repàs exhaustiu a la seva trajectòria i, visiblement emocionada, ha recordat la seva marxa a Madrid, amb només 13 anys, per integrar-se a la selecció espanyola. «Als 18 anys vaig descobrir Santa Tecla, després d'estar anys aïllada a Madrid, a un concert del Camp de Mart amb les meves amigues... aquell ambient, per a mi, va ser una passada», ha recordat, nostàlgica.

 

El pregó de Santa Tecla 2018 de Bito Fuster

Bito Fuster ha posat èmfasi en la seva infància a l'escola Pràctiques, i com es va iniciar en el món de l'esport juntament amb els seus cinc germans, gràcies també a l'exigència dels seus pares, gandesans. Ja centrant-se en l'edat adulta, Fuster ha tingut records per excompanyes d'esport i també de rugbi, la seva segona disciplina. Ha recordat també el seu marit i els seus tres fills, i en referència al seu espòs, el lleidatà Ramon Planes, ha dit que «ell se sent orgullós de la seva Terra Ferma, però és un tarragoní més». «La llum i la qualitat de vida de Tarragona la fan única», ha dit, emocionada

 

Pel que fa a la canalla, Bito Fuster ha confessat que va redescobrir el seguici popular després de ser mare. «Als centres educatius també s'està fent una gran tasca de difusió de Santa Tecla, tenim la festa assegurada pels molts anys», ha dit, just abans de felicitar «a les entitats que any rere any balleu i manteniu el seguici popular de Tarragona». «Tarragona és una ciutat rica en persones», ha manifestat, amb orgull. 

 

L'esport, molt present al pregó de Bito Fuster

Pel que fa al món de l'esport, Bito Fuster s'ha referit a la seva actual activitat al Club Gimnàstic, i ha manifestat que «el Nàstic és un sentiment, és pertinença, és patiment. Us convido a tots que passeu una tarda per les instal·lacions, és un goig veure l'activitat». Finalment, Bito Fuster ha explicat la seva relació professional amb els Jocs Mediterranis, «que finalment, sí que els vam fer», ha reivindicat. «El 2009 vaig anar a Pescara per saber què eren aquells Jocs», ha dit Fuster, que ha confessat que «estava convençuda que seríem capaços, i que ens sentiríem orgullosos de la nostra terra». «Em sento responsable que entre tots no sabéssim transmetre la seva importància», ha acabat dient.

 

Per acabar el seu pregó, Bito Fuster ha llençat una proposta a les autoritats: «Dissenyar un pla estratègic de l'esport. Tarragona ho té tot per ser un referent de l'esport nacional, si ho fem amb sentit comú». «Prenem nota del pla estratègic», li ha respost l'alcalde Ballesteros just abans d'adreçar-se al balcó.

 

Rosa Maria Codines i Josep Fèlix Ballesteros entreguen el premi El Balcó a Mercè Sardà. | TarragonaDigital.com

 

Abans del pregó de Bito Fuster, premi El Balcó per a Mercè Sardà

L'acte també ha servit per entregar el 41è Premi El Balcó, que atorga Òmnium Cultural del Tarragonès, a la professora de llengua i directora del grup de teatre del Martí i Franquès, Mercè Sardà. Rosa Maria Codines, presidenta local d'Òmnium, n'ha repassat àmpliament la trajectòria. Sardà, per la seva banda, ha recordat els seus pares, de qui ha dit que va aprendre «el gust pel teatre, per la cultura i per la lectura, a més d'haver après a ser tarragonina malgrat els seus orígens de la Canonja».

 

Sardà ha agraït a les persones que al llarg dels darrers 35 anys l'han ajudat a dirigir l'elenc teatral 'Vis de vanadi' i ha manifestat com de còmoda s'ha sentit sempre amb els adolescents que hi han anat passant. Finalment, ha tingut un record pels polítics empresonats i exiliats, i n'ha reclamat la llibertat.

 

L'acte ha estat comandat per l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, que ha rebut sonores xiulades i crits de «Ballesteros dimissió» procedents de la plaça de la Font cada cop que prenia la paraula. La consellera de Festes, Begoña Floria, ha estat l'encarregada de glossar, just abans del pregó, la figura de Bito Fuster. A l'acte no hi ha faltat cap autoritat: el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president del Consell Comarcal, Daniel Cid; el delegat del govern espanyol, Joan Sabaté; diversos diputats i senadors; la rectora de la URV, l'arquebisbe de Tarragona i el president de l'Audiència de Tarragona i el fiscal en cap a la demarcació.

 

La traca i el primer Amparito de les festes han clos l'acte i han endegat Santa Tecla.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris