Foto de grup de l'Associació Hotelera de Tarragona a l'Amfiteatre

Neix l'Associació Hotelera de Tarragona per fugir del «sol i platja»

Agrupa a més de 130 hotels i allotjaments turístics de les 10 comarques tarragonines

Aquest dilluns 14 de desembre s'ha presentat a l'Amfiteatre de Tarragona l'Associació Hotelera de Tarragona, una nova entitat sorgida de l'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) que agrupa a més de 130 hotels i allotjaments turístics de les 10 comarques tarragonines.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, ha presidit l'acte. Roigé ha convidat als presents «a treballar junts, perquè així podrem compartir un futur conjunt».

Durant la presentació han pres la paraula, a banda de Roigé, Francesc Pintado, president de l'AEHT; i Magí Mallorquí, director de l'hotel Calls a Valls i president de l'entitat naixent. La novetat més destacada d'aquesta nova associació és la voluntat, expressada per tots els presents, d'actuar amb «unitat», fugint del tòpic de «sol i platja que va lligat a la marca de Costa Daurada».

Els hotelers presents, així ho ha manifestat Mallorquí, volen que «a Salou, Cambrils i la Pineda els hi vagi bé, però Tarragona, el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, és molt més. Tarragona és la Conca, és turisme d'interior, és turisme de negoci. Cal desestacionalitzar el turisme que rebem, capgirar la marca de territori i que tots ens hi sentim representats».

«Potenciar turisme urbà i de negocis»

El president de l'Associació Hotelera de Tarragona ha explicat que, entre els seus objectius, hi ha «potenciar turisme urbà i de negocis, deixar de ser només turisme de sol i platja. Volem ser portaveus de la realitat hotelera de tota Tarragona, anar més enllà de Salou, Cambrils i la Pineda i també ser una veu única de cara a les relacions amb les administracions».

L'AHT no neix contra l'Associació Hotelera de Cambrils-Salou-la Pineda, sinó perquè «les realitats de sol i platja no són les realitats dels establiments de l'interior. Nosaltres volem aglutinar totes les sensibilitats perquè tothom se senti representat».

Per últim, Mallorquí i Pintado s'han posicionat sobre les perspectives de l'any vinent i han reclamat «la mobilitat provincial. Poder-nos moure per la nostra comarca com a molt serà una millora del 0,5% o d'un 1%, però si no tenim la mobilitat provincial. ho tenim molt complicat. I pel que fa a les ajudes que hem rebut de la Generalitat, perquè amb 15.000 euros els hotels no fem res. Hem de ser conscients que som un país de serveis i turisme i collarem per veure si el govern pot fer alguna cosa més».