Les imatges del matí de les eleccions de la pandèmia del 14-F a Tarragona

El president de mesa més estrambòtic: un tarragoní acudeix al col·legi electoral vestit de pallasso

Quan va rebre la notificació a casa va pensar que tot això «és un circ»

Una de les imatges més curioses de la jornada electoral s'ha viscut a primera hora del matí al col·legi electoral de l'Escola Tarragona. Allà, un president de mesa s'ha presentat al col·legi vestit totalment de pallasso: perruca, maquillatge, nas vermell, vestit de colors i fins i tot sabates de pallasso. És en Lufildo, i ha explicat al 'Via Lliure' de RAC 1 que ha decidit anar vestit de pallaso perquè creu que «això és un circ».

La imatge d'un home vestit de pallasso a l'entrada del col·legi electoral, parlant amb els treballadors municipals i la policia, ha corregut com la pólvora per les xarxes socials. En Lufildo —així és com es diu o com es fa dir—, explica que quan va rebre la notificació a casa on l'informaven que havia sigut escollit president de mesa, va pensar que aquesta situació era «un circ», i que ell no volia venir  a exercir la seva tasca a la mesa electoral. «Qui vol venir, aquí? Aquí la mitjana d'edat no passa dels 25 anys». 

El pallasso ha explicat que quan ha arribat la policia li ha preguntat que si anava borratxo o si anava sota els efectes de les drogues. Ell els ho ha negat, i finalment els agents no li han fet cap prova d'alcoholèmia ni de drogues. Finalment, doncs, tot i que no li feia gaire gràcia quedar-se, en Lufildo ha entrat al col·legi electoral i ha ocupat el seu càrrec de president de mesa durant la jornada electoral, davant la mirada atònita dels ciutadans que anaven passant per la mesa a exercir el seu vot.

El problema arribarà quan a les set de la tarda, l'hora reservada perquè votin les persones positives de Covid-19, quan en Lufildo s'hagi de posar l'EPI. Diu que es posarà la bata i a sobre el vestit de pallasso altre cop. Esperarem amb candeletes a veure les imatges del moment.