Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un tarragoní, a presó per violació gràcies a l'ADN

Les proves d'ADN després de l'assassinat de la seva dona han estat claus per tal aplicar la sentència
Imatge de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Francisco Javier Mora Muñoz ha estat condemnat a 19 anys de presó per l'Audiència de Tarragona, que l'acusa de delictes de violació, robament amb intimidació i amenaces l'any 2003. La sentència es divideix en catorze anys i tres mesos per un delicte de violació, a quatre anys per robatori amb intimidació amb arma blanca i un any per amenaces, arribant a una pena total de 19 anys. 

Assasina la seva dona i l'endemà abusa de la fillastra a Tarragona

 
Mora va assassinar la seva parella Carmen Ginés el 21 de desembre del 2016 i només un dia després va abusar sexualment de la seva fillastra de 15 anys. Ara, amb les proves d'ADN, se li ha pogut identificar com a autor d'una violació comesa l'any 2003, quan tot just faltava un mes perquè el delicte prescrivís. 
 
L'Audiència de Tarragona considera que hi ha proves més que suficients per a culpabilitzar Mora. Una dona acabava d'aparcar el seu cotxe la matinada del 18 d'abril de 2003 quan ell va entrar al vehicle, la va amenaçar amb un tornavís i li va robar 30 euros. No content amb això, la va forçar que conduís a un descampat proper a la zona on s'ubica la ITV a Tarragona, i la va amenaçar dient-li «o et nues o la vida», la va violar i la va obligar a conduir un altre cop cap al centre de la ciutat. 
 

La defensa parlava de relacions sexuals consentides

Després, la va tornar a amenaçar perquè no digués res ni avisés a la Policia i la víctima va contraure una malaltia com a conseqüència del seu acte, a més de danys psicològics i estrès posttraumàtic. La versió de Mora, que assegurava que ambdues persones van tenir relacions sexuals consentides, no té cap credibilitat per l'Audiència. 
 

 

El tarragoní, a presó i condemna econòmica

A més de pena de presó, també el condemnen econòmicament, ja que haurà d'indemnitzar la dona que va violar amb 30.000 euros pels danys morals i psíquics que li va causar, a més de tornar-li els 30 euros que li va sostraure abans de violar-la i pagar les taxes judicials del procés. L'ordre d'allunyament també fa que hagi d'estar els propers 24 anys a un perímetre de 1.000 metres de la víctima com a mínim. Malgrat això, el Tribunal no l'acusa de delictes de detenció il·legal i coacció, que demanava també l'acusació. 
 
L'advocat de l'acusació, David Rocamora, busca ara «que la víctima pugui fer la seva vida, perquè ara s'han tornat a obrir encara més ferides que fa quinze anys que tracta de tancar».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris