Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Dos carrils tallats a l'AP-7 al Vendrell per un accident

ATENCIÓ

Un mort i nou ferits en un accident entre un cotxe i un autobús a Amposta

URGENT

Dos ferits lleus en un accident múltiple a la C-12, a Aldover

Prohibeixen el bany a cinc platges tarragonines

La bandera vermella oneja a les platges del Miracle, l'Arrabassada, la Llarga, la platja de la Móra i Tamarit
La bandera vermella oneja en diverses platges tarragonines | Cedida

 

Mala tarda per als banyistes i els amants de la platja. La bandera vermella oneja a diverses platges tarragonines a causa de la mala mar i la mar de fons. Segons ha informat Protecció Civil al seu compte de Twitter, durant la tarda d'avui, 12 de juliol, el bany queda totalment prohibit a les platges del Miracle, de l'Arrabassada, dels Capellans, a la Llarga, a la platja de la Móra i a Tamarit.

A Salou, multes de fins a 400 euros

Els diferents socorristes de la Creu Roja, destinats a les diverses zones costaneres, han hissat aquest distintiu que, de forma clara i explícita, prohibeix el totalment el bany.

 

Cal recordar que, tots els banyistes que no facin cas d'aquesta prohibició, s'exposen a sancions econòmiques. En el cas de Tarragona, segons l'ordenança municipal, la multa és de 100 euros mentre que, al municipi de Salou, la penalització s'enfila fins als 400 euros

 

Seguretat a les platges

Els colors són tres i la normativa és clara. A les platges, què vol dir cada bandera? La verda, cap problema: les condicions per banyar-se són bones. L'estat del mar és tranquil, sense perill o sense cap risc aparent per a la integritat de les persones; la qualitat de l'aigua és bona, talment com l'estat general de la platja. Amb això, diuen les autoritats, «gaudeix del bany».

 

Imatge de la platja de l'Arrabassada de Tarragona | Cedida

 

Bandera groga: precaució a l'hora de banyar-se

Si la bandera groga oneja, cal anar amb molt de compte a l'hora d'entrar a l'aigua. En aquest cas, pot ser que es formin onades que poden causar problemes, amb una alçada d'un metre i mig. Alhora, pot ser que hi hagin corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància als professionals de salvament.

 

La bandera groga també pot implicar brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat o meduses o altres animals marins lesius.

 

Bandera vermella: prohibit el bany

En aquest cas, està totalment prohibit banyar-se. Les onades, si els socorristes hissen aquesta bandera, poden suposar un perill greu per a les persones, amb una alçada més que considerable, de dos o tres metres d'alçada. Els corrents, potser invisibles a primer cop d'ull, són forts o molt forts i podrien arrossegar els banyistes, mar endins.

 

Alhora, la bandera vermella també pot indicar aigua o sorra contaminada o, en algun cas, la presència de molts animals lesius o perillosos.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris