Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El projecte definitiu de la Tabacalera de Tarragona es coneixerà a finals d'any

El calendari preveia que aquest passat mes de setembre es fes públic el guanyador del concurs d'idees, però els participants han demanat prorrogar els terminis
Imatge de l'interior de la Tabacalera de Tarragona, que es transformarà per complet. | TarragonaDigital

 

Caldrà esperar una mica més per conèixer en què es convertirà l'antiga Tabacalera de Tarragona. El concurs d'idees organitzat per l'Ajuntament de la ciutat, a partir del qual naixerà un projecte per transformar l'edifici, hauria d'haver finalitzat aquest passat mes de setembre. Els equips d'arquitectes que hi participen, però, han demanat prorrogar els terminis. Per aquest motiu, no serà fins a finals d'any quan es farà públic el guanyador

 

El dia 11 d'agost de 2017, l'Ajuntament de Tarragona començava els tràmits per aconseguir un projecte que canviés la fisonomia de l'antiga fàbrica de tabacs de la ciutat. Ho feia a partir d'un concurs d'idees, al qual s'hi van presentar un total de 13 equips d'arquitectes amb l'esperança de ser seleccionats. 

 

Els tretze equips que van començar el concurs van presentar un primer esbòs del projecte final de l'edifici, actualment buit i en desús. Cal recordar que l’objectiu del consistori és incloure a la Tabacalera un espai d’autogestió vinculat a la cultura contemporània, el gran Museu Nacional Arqueològic, un espai d’emprenedoria i la seu dels arxius de Patrimoni i Cultura.

 

Només cinc propostes lluiten per transformar l'antiga Tabacalera de Tarragona

Dels tretze equips inicials, l'Ajuntament de Tarragona en va eliminar vuit en la primera selecció. Era el preàmbul a l'inici de la segona fase, que va començar el mes de maig, quan el consistori va anunciar que només cinc equips d'arquitectes continuaven amb el procediment. 

 

Aquests cinc equips han hagut de presentar un segon projecte, molt més complet que el primer, on es detallen les característiques arquitectòniques de l'edifici ja transformat. Aquesta setmana era l'última per fer arribar al consistori aquesta tasca. De fet, el retard en fer públic el guanyador del concurs es deu a les pròrrogues que els cinc equips van demanar, segons ha informat l'Ajuntament a TarragonaDigital

 

Begoña Floria diu que «les propostes de la nova Tabacalera són d'alt nivell»

Des de l'Ajuntament de Tarragona asseguren estar «molt satisfets» amb el resultat del concurs d'idees. La regidora de Cultura del consistori, Begoña Floria (PSC), assegurava que «la tria serà difícil». De fet, reconeixia que «el veredicte del jurat no serà ràpid», encara que la voluntat és que els tràmits hagin acabat a finals d'any. 

 

L'objectiu de l'Ajuntament és transformar la Tabacalera i, per aconseguir-ho, necessiten un guanyador del concurs d'idees que els mostrarà el full de ruta que han de seguir. «Cal tenir la mirada alta. Volem saber cap a on anem i establir les bases del que ha de ser la nova Tabacalera», acabava dient Floria. 

 

L'Ajuntament de Tarragona va anunciar que el guanyador del concurs d'idees es donaria a conèixer a finals de 2017. Finalment, però, els tràmits s'han acabat endarrerint. Si tot va segons l'esperat, el vencedor es farà públic abans que acabi aquest any. 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris