Ballesteros i Poblet han detallat el projecte davant l'antic preventori de la Savinosa

Restaurant, hotel o centre sanitari, possibles opcions per a la futura Savinosa

L’Ajuntament ha de modificar ara el POUM i això pot tardar uns sis mesos | Josep Poblet: «La Diputació ja ha fet la feina»
 
Ballesteros i Poblet han detallat el projecte davant l'antic preventori de la Savinosa
Ballesteros i Poblet han detallat el projecte davant l'antic preventori de la Savinosa | TARRAGONADIGITAL.COM

Passa endavant molt important per a ressuscitar l’antic preventori de la Savinosa. La Diputació de Tarragona, propietària de l’espai, ha instat l’Ajuntament a modificar el POUM de la zona per tal de poder rehabilitar-lo i dotar-lo d’una nova vida com més aviat millor. Els futurs usos dels equipaments encara estan per concretar, ja que la voluntat de la Diputació és «obrir un concurs públic» per tal de prendre una decisió final.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha mostrat «molt satisfet» amb la possibilitat de revitalitzar l’antic preventori. El batlle ha calculat que «sis mesos podrien ser suficients» per resoldre el tràmit d’aquesta modificació, i ha confirmat que la intenció, en qualsevol cas, és que la nova normativa estigui resolta «abans de finals d’any». El següent pas serà la convocatòria del concurs, que definirà el projecte definitiu de la nova Savinosa.

La nova normativa només contemplarà «usos culturals, educatius o sanitaris» a l’espai de la Savinosa

Malgrat les incògnites sobre el futur concret dels equipaments, la Diputació ha advertit que «hi ha una sèrie d’usos que no estaran permesos», i que per tant quedaran automàticament descartats. És el cas de l’habitatge, galeries comercials, apartaments turístics o edificis industrials. Així ho marca, de forma clara, la proposta de modificació del POUM que l’Ajuntament ha de tramitar.

Només estaran permesos els usos «administratius, educatius, culturals, esportius, de lleure, sanitari, religiós, d’oficina, de restauració o d’un parc tecnològic», segons el document. També s’admet «l’ús hoteler» que dies enrere va denunciar la CUP, però només en el cas de l’equipament central. Totes les interpretacions que quedin fora d’aquesta llista no seran opcions vàlides, de manera que el futur de la Savinosa es troba entre aquest ventall d’opcions.

L'espai inclounou edificis de la dècada del 1920 | TarragonaDigital

 

Es conservaran els nou edificis actuals de l’espai, que daten del 1928

L’equip tècnic que ha elaborat la proposta ha confirmat que «es preservaran les nou edificacions actuals» que conformen el preventori, i que daten de l’any 1928. També es preveu que gairebé la meitat de l’espai siguin zones verdes obertes a la ciutadania, i la construcció d’un passeig marítim que connecti les platges de l’Arrabassada i la Savinosa.

«La recuperació d’aquest espai públic per a un ús social té l’objectiu d’obrir-lo a la gent», ha explicat, visiblement satisfet, el president de la Diputació, Josep Poblet. «Avui és un dia històric, perquè podem confirmar que la Savinosa té futur», ha afegit.

Ballesteros: «S’acaba el mur de la vergonya»

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha compartit la visió que «aquest és un espai que tothom ha de gaudir», i s’ha mostrat molt crític amb la dificultat per a haver arribat a un acord sobre el futur de la Savinosa en el passat. «S’ha acabat un camí de 43 anys de desentesa per l’egoisme de discutir qui es penjava la medalla», ha etzibat. «Aquest espai ha estat durant molt de temps un mur de la vergonya entre dues platges germanes», ha afegit.

Abans de la presentació, la Diputació ha ratificat per via plenària la decisió de demanar a l’Ajuntament aquesta modificació urbanística necessària per a tirar endavant la rehabilitació. Ho ha fet entre les felicitacions de gairebé tots els grups polítics, i amb l’únic vot en contra de la CUP. «La Diputació ja ha fet la feina», ha conclòs un somrient Poblet. Ara, la pilota es troba a la teulada de l’Ajuntament.

El ple de la Diputació de Tarragona ha donat llum verda a la proposta | TarragonaDigital

També et pot interessar


Comentaris