Imatge d'un dels principals carrers comercials de la ciutat de Tarragona

Didac Nadal portarà al plenari de Tarragona un sistema de cupons descompte destinats al comerç local

El portaveu de Junts per Tarragona considera que amb aquesta iniciativa es dinamitza «el teixit comercial»

El portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona, Didac Nadal, portarà al plenari de l'Ajuntament de Tarragona del pròxim 18 de desembre una proposta per reactivar i dinamitzar el petit comerç de la ciutat, basada en un sistema de vals de descompte emesos per l'Ajuntament. «No és una iniciativa nova, altres municipis l'apliquen des de fa mesos i ha funcionat amb èxit com a eina per reactivar i dinamitzar el teixit comercial», ha destacat Nadal sobre la proposta. De fet, a la ciutat veïna, Reus, el sistema de vals de descompte ha tingut molt bona acollida per parts dels veïns i veïnes de la capital del Baix Camp.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La iniciativa consisteix en un sistema de cupons emesos des de la conselleria de Comerç de petits imports o quantitats proporcionals als tiquets de compra i data de caducitat. El portaveu de Junts per Tarragona ha explicat que aquest sistema, «permet incentivar el consum, estalvia diners a les economies domèstiques, afavoreix el comerç local per davant de les grans plataformes digitals i permet actuar de manera quirúrgica en funció dels sectors, barris o comerços més afectats per la pandèmia».

«Compatible amb l'aplicació Som Comerç TGN»

Nadal ha recordat que no es tracta d'una proposta nova, «a l'Ajuntament de Tarragona va arribar de la mà de l'empresari Àngel Campabadal el passat mes d'abril, però no es va tenir en compte». El líder de Junts a la plaça de la Font ha afegit que el sistema de cupons «és compatible, i podria ser complementari, de l'aplicació Som Comerç TGN creada des de la conselleria de Comerç del consistori».

Des del passat mes de març, els negocis de proximitat com els de la restauració, perruqueries, centres d'estètica, bars, establiments d'oci o culturals han estat un dels sectors més afectats per la crisi socioeconòmica, «les diferents administracions han posat en marxa diverses ajudes, però no han sigut suficients per ajudar un sector que a Tarragona ja era vulnerable amb anterioritat», ha dit el portaveu de Junts per Tarragona recordant que «el petit comerç és aquell que marca la personalitat i l'ànima de la nostra ciutat i hem de fer tot el possible per protegir-lo, acompanyar-lo i dinamitzar-lo».


Comentaris