NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Més de 200 taxis es concentren a la plaça Imperial Tàrraco

Els conductors creuen que entre aquesta tarda i demà s’aixecarà la vaga
Concentració de taxistes a la plaça de la Imperial Tàrraco | Caralp Mariné

 

Com estava previst els taxistes del Camp de Tarragona s’han concentrat aquest matí a les portes de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a la plaça de la Imperial Tàrraco. Més de 200 cotxes blancs es podien veure en aquest punt als volts de les 11 del matí. Els taxis han tallat de forma parcial la plaça, congestionant els dos carrils de dins i tallant la circulació a algunes sortides, tot i que es podia circular per alguns trams.

 

Mobilització de taxistes a Tarragona

La  protesta ha començat a les 10 del matí al Polígon Francolí de Tarragona. Allí s’han reunit tots els conductors que han volgut donar suport a aquesta manifestació, provinents de diverses ciutats. Una vegada aplegats, han començat una marxa per travessar l’avinguda de Roma i arribar a la plaça de la Imperial Tàrraco. Allí han aparcat els cotxes, s’han reunit i han fet declaracions als mitjans de comunicació.

 

Segons Joaquim Olivé, president provincial del sector del taxi de la Federació Empresarial d'Autotransports de Tarragona (FEAT), si tot segueix com està previst entre aquesta tarda i demà s’acabarà la vaga. Això si, si no hi ha «notícies dolentes», ha dit. Els taxistes del Camp de  Tarragona tenen la mirada posada a Barcelona i Madrid. Ciutats on sembla que entre avui i demà es podria aixecar, també, aquesta aturada.

 

Mobilització de taxistes a la plaça de la Imperial Tàrraco | Isma Llanes

 

Així i tot Olivé ha recordat que aquí a Tarragona s’està complint amb els serveis mínims, i que es prioritzen les persones amb mobilitat reduïda o les emergències mèdiques. A més, ha apuntat de passada que pel que fa al sector del taxi aquí alguns conductors segueixen la vaga més que altres, ja que les paralitzacions estan afectant de ple a moltes famílies. Sobretot a aquells taxistes que depenen de la temporada d’estiu per tirar endavant el negoci.

 

Un cop més Olivé s’ha mostrat satisfet per les paraules del govern espanyol, també creu que la trobada entre govern i les plataformes VTC va anar força bé, i per això pensa que a poc a poc es normalitzarà la situació. Així i tot ha remarcat que estaran alerta a com evoluciona tot plegat i demanen, un cop més, que els anuncis fets pel govern es materialitzin.

 

Imatge de la Imperial Tàrraco durant la concentració de taxis | Isma Llanes

 

Tercera jornada d’aturada de taxis a Tarragona

Avui és el tercer dia que els taxis de Tarragona es mobilitzen i fan vaga. Ahir es va viure una jornada tranquil·la, amb serveis mínims a disposició i sense massa aldarulls. Olivé explicava a TarragonaDigital.com que és a les zones de costa, com ara Salou o Port Aventura, on s’han viscut més queixes, per l’alta demanda del servei.

 

Aquest dimecres, doncs, se celebra la tercera jornada d’aturades, que segons ha dit Olivé, a la tarda ja aniran aixecant-se si tot continua tal com està previst. Els taxistes s’incorporaran a l’activitat segons vagin creient i amb la mirada posada al que passa a Barcelona i Madrid i les decisions que les assemblees de taxistes allí prenen.

 

Concentració dels conductors de taxi de Tarragona | Isma Llanes

 

Recordar que els taxistes estan en peu de guerra pel conflicte de les plataformes VTC, com ara Cabify o Uber. Segons els taxistes hi ha massa llicències VTC. La llei diu que hauria d’haver-n’hi una per cada 30 taxis, però sembla que n’hi hauria més. Un problema que segons els taxistes posa en perill la supervivència de molts d’ells.   

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

L'aturada de taxistes a Tarragona segueix en peu tot i les promeses del govern

Els taxistes es manifestaran davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona

Els taxistes de Tarragona fan una marxa lenta fins a l'Aeroport de Reus

EDITORIAL. Darrere la crisi del taxi

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris