Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Protestes dels marxants del mercadet en la seva tornada a la plaça de Corsini

Han col·lapsat la Rambla Nova amb les furgonetes i camions
Només quatre parades s'han arribat a instal·lar a la plaça Corsini. | Dídac Montoliu

 

El dia menys esperat pels marxants del mercadet de Tarragona ha arribat. Aquest dimarts, 24 de juliol, els paradistes ja no podien muntar a la Rambla Nova i havien d'anar directament a la plaça Corsini. Des de primera hora del matí, diversos marxants han col·lapsat la plaça Imperial Tarraco i la Rambla Nova en senyal de protesta, mentre la Guàrdia Urbana intentava desviar els camions i les furgonetes cap a la plaça Corsinsi. 

 

Segons el Consell d'Administració d'Espimsa, només quatre paradistes s'han arribat a instal·lar a la plaça Corsini, resignats i sense ganes de protestar. Mentrestant, un altre grup de marxants no ha volgut cedir davant la imperativa de l'Ajuntament, s'han negat a muntar les parades a la nova ubicació i s'han concentrat a la Rambla Nova mentre reclamaven ajornar el trasllat fins a la tardor.

 

Posteriorment els marxants han organitzat una assemblea i han decidit fer una marxa fins a la plaça de la Font, davant de l'Ajuntament, per sol·licitar al consistori que els deixin mantenir el mercadet a la Rambla Nova fins al mes d'octubre. Mentrestant, alguns marxants increpen els paradistes que sí que han decidit  muntar les parades a Corsini. 

 

Una seixantena de paradistes han protestat davant l'Ajuntament de Tarragona. | Dídac Montoliu

 

Els marxants reclamen ajornar el trasllat fins a la tardor

Els marxants s'han mobilitzat a la plaça de la Font, on s'han concentrat per protestar contra la tornada a la plaça Corsini. Una seixantena de paradistes han fet càntics de «Que surti l'alcalde» per reclamar que s'ajorni el trasllat fins al mes d'octubre, i poder mantenir, així, el mercadet a la Rambla Nova uns mesos més. 

 

El regidor de Ciutadans Pedro Sánchez ha acompanyat als marxants de Corsini a la Plaça de la Font com a membre d'Espimsa. Des del Grup Municipal de Ciutadans s'ha manifestat que ells també estan a favor de deixar-los quedar a la Rambla fins passat Sant Magí, al mes de setembre. 

 

La consellera de i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando, ha acceptat rebre tres representants dels marxants a l'Ajuntament. A dos quarts de dotze del migdia, Ferrando oferirà una roda de premsa on manifestarà si s'ha arribat, finalment, a alguna mena d'acord amb els paradistes.

 

La consellera Elvira Ferrando ha acceptat mantenir una reunió amb representants dels marxants. | Dídac Montoliu

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris