Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PSC i PP porten el tancament del Iot i el Tòful de Mar al Parlament

Rosa Maria Ibarra entra a registre preguntes parlamentàries | Alejandro Fernández ha presentat una proposta de resolució perquè «es revoqui el tancament»
Els restaurants Tòful de Mar i Iot han de tancar a finals de novembre. | Google Maps

 

La situació dels restaurants de la platja Llarga de Tarragona, el Tòful de Mar i el Iot, ha arribat aquesta setmana al Parlament de Catalunya. La diputada socialista vallenca, Rosa Maria Ibarra, ha anunciat aquest dilluns 19 de novembre el registre al Parlament de dues preguntes dirigides al govern de la Generalitat de Catalunya en relació a «l'imminent tancament dels dos establiments». 

 

Ibarra s'ha interessat tant per «les mesures que prendrà el Govern per evitar la degradació de l'espai i de les instal·lacions mentre no es tregui a concurs la seva explotació» així com per quan «pensa treure la Generalitat a concurs l'explotació d'aquests dos establiments».

 

Rosa Maria Ibarra ha explicat que «volem traslladar al govern la preocupació de moltíssima gent a Tarragona per aquest tancament i fer-nos ressò, també, de la petició de l'alcalde Ballesteros a la Generalitat demanant que es prorrogui la concessió administrativa per un període suficient com per a garantir la seva viabilitat futura». 

 

Alejandro Fernández demana que es revoqui el tancament dels restaurants

Així mateix, el nou president del Partit Popular de Catalunya, i diputat al parlament de Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández, va anunciar, el passat divendres dia 16 de novembre, que estava treballant, «conjuntament amb els seus companys de partit i del govern municipal de Tarragona», «una iniciativa, en forma de proposta de resolució, per garantir la continuïtat de tots dos restaurants i evitar la degradació d'un entorn únic a Tarragona».

 

El diputat popular ha demanat a la Generalitat, mitjançant la proposta de resolució, que «revoqui el procés de tancament i prorrogui la concessió dels dos establiments fins que es faci la nova licitació i adjudicació dels edificis per tal d'evitar la degradació d'un entorn únic».

 

El Iot i el Tòful de Mar han de tancar el dia 30 de novembre

Si no hi ha canvi de plans per part de la Generalitat, els dos emblemàtics restaurants de la platja Llarga hauran de deixar els locals buits i entregar les claus al Govern de la Generalitat el pròxim dia 30 de novembre. S'ha arribat a aquesta situació perquè el govern català no els hi ha renovat la concessió. 

 

Davant aquesta situació, el consistori de Tarragona, per unanimitat, va pronunciar una declaració institucional , el divendres 16 de novembre, demanant que els locals «es licitin immediatament».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris