Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Psicurt, festival de curts sobre salut mental, arriba a la tercera edició

El certament tindrà lloc de l'1 al 7 d'octubre a l'Antiga Audiència de Tarragona
Begoña Floria, consellera de Cultura, i Jaume Descarrega, delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, presentant la 3 edició als mitjans | TarragonaDigital.com

 

La sala de premsa del pati Jaume I de l'ajuntament de Tarragona ha acollit, aquest matí de dimecres, 19 de setembre, la presentació de la tercera edició del Psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental. El certamen tindrà lloc de l'1 al 7 d'octubre a l'Antiga Audiència de Tarragona.

 

Begoña Floria, consellera de Cultura, i Jaume Descarrega, president de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, han presentat als mitjans de comunicació la programació oficial. Enguany donaran molt de relleu als documentals. Segons Descarrega: «hem rebut un total de 290 obres, de les quals 256 han estat de ficció i 34, de documental. El jurat n'ha seleccionat 36 que passaran a formar el programa oficial».

 

La regidora socialista ha definit el festival com «singular i únic» mentre que el representant del Col·legi de Psicòlegs ha fet incís en què «la idea i desig d'aquest festival és enfocar el tema de la salut mental no des de la psicopatologia, com es fa habitualment, sinó des de la prevenció i promoció».

 

El Festival i els centres educatius

La data oficial d'obertura del Psicurt és el dijous 4 d'octubre, a partir d'un quart de vuit la tarda. Tanmateix, els dies 1,2 i 3 d'octubre, al Teatret del Pòsit del Serrallo, oferiran projeccions destinades a centres educatius. Cal recordar que el festival ofereix una secció que es diu 'educurts' on es podran veure cinc curts fets per alumnes d'escoles de tot l'Estat. «Se n'han presentat 5: 2 de Tarragona; 1 de la Selva del Camp; 1 de Pontevedra i 1 de la Corunya».

 

Psicurt començarà amb la projecció del llargmetratge 'La llum d'Elna' i comptaran, pel col·loqui posterior, amb Sílvia Quer. El festival compta amb un premi del públic en el qual els assistents, mitjançant una butlleta que dipositen en finalitzar cada secció, es pronuncien sobre quina història els hi ha agradat més.

 

Psicurt disposa d'un pressupost de 30.000 euros, sent-ne el patrocinador principal el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i comptant amb la col·laboració de l'Ajuntament; el Port de Tarragona; la Diputació de Tarragona; la Generalitat de Catalunya i altres entitats de caràcter privat. 

 

El lema d'enguany, que es pot veure a la samarreta oficial del certamen, és «dirigir és crear emocions» i és de Nacho Solana, guanyador de la segona edició del festival. Per Descarrega, «Psicurt és un espai en el qual la cultura es cuida, és una oportunitat perquè la gent s'atreveixi a parlar dels seus sentiments, del seu dia a dia».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris