NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

L’Ajuntament de Tarragona instal·la un punt d’aigua per la diada castellera

Es troba a la plaça de les Cols, on comencen les escales de la Catedral
Ballesteros i Milan durant la roda de premsa de presentació del punt d'aigua | Caralp Mariné

 

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Tarragona posa un punt d’aigua al carrer amb motiu d’un esdeveniment social gran. Ho ha tornat a fer, en aquest cas per Sant Magí i amb motiu de la diada castellera que se celebrarà aquest diumenge vinent. El punt d’aigua, que dispensa aigua que prové de l’aixeta, ja està instal·lat a la plaça de les Cols perquè tots aquells que ho vulguin puguin refrescar-se i hidratar-se. La instal·lació ha estat realitzada per l’empresa municipal d’aigües, Ematsa.

 

Punt d’aigua per la diada castellera

Tal com ha explicat l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, aquest dispensador ja es va posar en marxa durant la mitja marató celebrada a la ciutat i al parc de Nadal. Ara, arriba a la plaça de les Cols, sota les escales de la Catedral, per ser útil durant la diada del diumenge. Es tracta d’una estructura mòbil que té 8 aixetes que dispensen aigua de l’aixeta.

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, utlitzant el punt d'aigua | Caralp Mariné

 

L’objectiu del consistori és estendre aquesta iniciativa a altres esdeveniments com ara la diada de Santa Tecla, el primer diumenge de festes i al XXVII Concurs de Castells. Segons l’alcalde aquesta iniciativa permet fomentar dues coses: per una banda el consum d’aigua de l’aixeta i per altra eliminar residus.

 

«L’aigua de l’aixeta és bona i té bona qualitat», ha dit. I ha afegit: «Les festes i diades segueixen deixant molta deixalla al carrer. Això permet evitar una part d’aquesta deixalla».

 

Aigua més contaminant

El director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha fet referència als beneficis de consumir aigua de l’aixeta. «Té un impacte menor que l’aigua embotellada», ha començat dient. Per una banda, segons ha explicat, l’aigua de l’aixeta és entre 500 i 1.000 vegades més barata que l’aigua embotellada. En segon lloc, té un impacte ambiental menor, i és que contamina 500.000 vegades menys. A més, l’impacte ambiental és molt menor sobretot pel tema dels residus generats. Segons Milan es generen un milió d’ampolles de plàstic per minut al món.

 

Ballesteros i Milan provant l'aigua de l'aixeta del nou dispensador | Caralp Mariné

 

Per això un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és fomentar l’aigua de l’aixeta. Tot i que té un gust molt diferentl del l’aigua embotellada, si és fresa i es deixa reposar a la nevera, ha dit Milan, el gust millora. És una qüestió de costums, ha assegurat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris