NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Malestar a La Canonja pel 'botellón' als parcs infantils

El diumenge 9 de setembre el parc infantil de la plaça Ernets Lluch es va despertar amb pintades i ampolles d'alcohol
El parc infantil de la plaça Ernest Lluch, a La Canonja, diumenge dia 9 al matí | TarragonaDigital.com

 

Malestar entre els veïns de La Canonja pels casos de 'botellón' en parcs infantils que s'han succeït els darrers caps de setmana. Segons han traslladat a TarragonaDigital, el diumenge 9 de setembre, el parc infantil de la plaça Ernest Lluch, entre els carrers Miralbó i A del municipi canongí, va aparèixer amb restes de begudes alcohòliques així com diverses pintades fetes a diferents components del parc. 

 

Els veïns de l'entorn del parc s'han manifestat «farts de sortir a demanar silenci» i lamenten que el seu veïnatge s'hagi transformat, «les nits de divendres i dissabtes» en un «centre de botellón, soroll i ara vandalisme». Altres fonts consultades confirmen que es tracta «d'un parc que fa temps que un grup de joves utilitza a la nit. La policia municipal hi ha anat, advertida pels veïns, i ha enviat els joves a casa seva però el problema no s'ha aturat». 

 

Incivisme també a l'aparcament

La zona, predominantment de xalets adossats, compta amb un aparcament públic de prop de 100 places així com pistes esportives i una zona infantil amb taules de pícnic. «L'escenari ideal per fer 'botellón'» apunten els veïns. «No és una situació puntual, és una situació que ja fa setmanes que dura i no és que l'ajuntament no faci res però tenim la sensació que hi ha moments que es relaxa i no es pren com s'hauria de prendre el que estem vivint» expliquen els veïns.

 

«Durant l'estiu pràcticament no hem pogut anar a gaudir de les pistes esportives, ja que estan plenes, i fora d'hores, de gent que no són ni del poble. Semblaria que són de Bonavista, que la tenim a 10 minuts caminant». «Fem front», continuen els veïns,«a diferents problemàtiques en diferents horaris: primer jovent jugant a futbol sala de matinada a les pistes. L'ajuntament va penjar cartelleria informativa limitant l'horari d'ús. Després, jovent que es posa amb el seu cotxe a l'aparcament a fer 'botellón'. I entremig, soroll, molt de soroll».

 

Finalitzen lamentant que «el darrer mes la problemàtica ha repuntat i és molt trist perquè ens trobem que la Brigada Municipal no treballa els diumenges que són precisament els dies que més podem anar amb les nostres famílies a gaudir del parc. No volem continuar trobant-lo brut i amb ampolles d'alcohol».

 

TarragonaDigital ha intentat recollir el posicionament de l'equip de govern municipal de La Canonja, en dues ocasions, i no ha sigut possible.  La competència municipal en matèria de neteja està en mans d'una regidora independent adscrita al grup socialista. De fet, el PSC governa per majoria absoluta La Canonja des de la recuperació del seu estatus de municipi independent respecte a Tarragona.  

 

La Canonja i «les portes tancades del CAP»

Els problemes d'incivisme no són els únics maldecaps que es viuen a La Canonja. El fet que el centre d'atenció primària (CAP) de La Canonja resti amb les portes tancades, tal com explica el primer tinent d'alcalde Salvador Ferré en un article al número d'agost-setembre de la revista municipal, és «un autèntic despropòsit». 

 

Per Ferré, que «el govern de la Generalitat no habiliti una partida pressupostària per comprar el mobiliari del CAP és un nou menyspreu que se'ns imposa. No som ciutadans de segona».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris